Iga peeglil oleva sõrmejälje pärast ei pea spreipudelit haarama

Ega me ei soovitagi, et jäta peegel üldse puhastamata seniks, kuni sa sealt veel oma kontuurjooni eristad, kuid klaasipuhastusspreid ja vahud pole sugugi nii süütud. Pideval kasutamisel võivad need rikkuda peeglit raamivaid ääri või kui peeglil raami pole, siis peegli äärest üle pritsides võivad osad vahendid peegli taha sattudes kahjustada peegeldust tekitavat pinda. Rääkimata sellest, et keemia sissehingamine pole sulle hea. Kui peeglil on väike jäljeke, siis õhka sellele peale ja pühi see lihtsalt paberi või riidelapiga ära. Ka kodune alkoholilahus sobib peegli puhastamiseks hästi.

Liigne pesuvahendi kasutamine mõjub hoopis vastupidiselt oodatule

Hakkad pesu pesema ja arvad, et korralik perenaine paneb ikka rohkem pesuvahendit, pesu loputamise vahendit ja veel ka plekieemaldusvahendit. Et ikka korralikult puhtaks saaks. Tegelikkus on see, et liigne vahend koguneb kangasse ja see seob enda külge ka mustust. Pesuprogramm pole mõeldud vahendi lisakoguse väljapesemiseks. Riided jäävad määrdunuks ning isegi katsudes võid tunda, et pesuvahendi jäägid on kangas alles. See aga pole mitte üksnes inetu ja ebamugav, vaid võib sinu pereliikmetele ka allergiaid põhjustada. Pese pigem nii nagu masina ja vahendi juhendid ette näevad ja pane masinasse pigem pisut vähem pesu, et vahendi jäägid pareini välja tuleksid.

Kui sul pole aega korralikult tolmu võtta, siis pigem ära teegi seda

Muidugi tuleks pindadelt tolmu pühkida, selle vastu ei vaidle keegi. Kuid lihtsalt harjumusest ja kiirustades iga päev märja lapiga oma riiulid üle käia? Tulemus võib olla isegi hullem, kui laisal perenaisel, kes oma riiulid rahule jätab. Õrnad tolmukübemed riiulil häirivad vähem, kui kiirustades ja ja liiga märja lapiga pühkides jäänud kuivanud triibud ja piisad, mis on kümme korda hullemad ning jätavad mulje räpasusest.

Sa paned korralikult oma nõudepaesumasina täis, et ükski ruutsentimeeter kaduma ei läheks

Parem mitte, sest nii võivad sinu nõud tihti mustaks jääda. Eriti siis, kui toidujäägid pole enne pessu panekut maha loputatud. Tihedalt täidetud masin, ekstra kogus pesuvahendit ja tulemuseks on poolmustad, pritsmejälgedega nõud. Parem pane nõusid hõredamalt ja pesuvahendit mitte rohkem, kui ette nähtud.

Pesed hoolikalt oma puust põrandat vee ja mopiga ning seda võimalikult tihti

Puupõranda puhul pole liigne vesi kunagi hea. Kui põrandal on vaod või kriimustused, imbub vesi sealt vahelt sisse ja kahjustab põrandat. Mis puudutab lapiga põrandapesu, siis mida vähem vett, seda parem.

Sa tahad, et su pere oleks väga puhas ja viskad riided pessu iga kord pärast kandmist

Jah, kui tegemist on pesu ja trenniriietega, siis tee seda kindlasti Kuid on palju riideid, mida saab vabalt kanda vähemalt kolm korda enne, kui need pessu panna. Paljud riided muutuvad iga pesukorra järel tuhmunumaks, kulunumaks ja lähevad ka vormist välja. Eriti, kui kasutad kuivatit. Korralik perenaine ei taha kuuldagi sellest, et näiteks teksapükse ei soovita disainerid vormi ja värvi säilitamiseks masinasse pannagi vaid hoopis sügavkülmutada, kuid liigne pesemine on paljude riiete puhul tõesti kurjast.

Puidust mööblit poleerides või puhastades pihustad vahendit otse pinnale

Ära tee seda. Vahendi jäägid jäävad pinnale ja see võib hakata veelgi rohkem tolmu külge tõmbama. Mõnikord võib pind lausa nakkuma hakata. Parem on pihustada veidi vahendit puhtale lapile ja lapiga kõva mööbel üle poleerida nong siis veel puhta lapiga üle pühkida.

Sa paned oma suurte vannirätikute pehmendamiseks masinasse liiga palju loputusvahendit

Liigne loputusvahend annab hoops vastupidise efekti — kangas jääb kare ja ebameeldiv. Kõige parem on seda üldse mitte panna ja kuivatada oma vannirätikuid õues, siis on nad kõige värskemad ja pehmemad.

Allikas: goodhousekeeping.com