Hullumiseni rabelemise asemel jaga parem perega seotud kohustused pereliikmete vahel õiglaselt laiali, keeldu tööl viisakalt asjadest, mis pole sinu tööülesaanne ja avasta, et hakkad nautima nii naiseks kui emaks olemist. Lisaks leiad üles vahepeal kaduma läinud eneseväärikuse.

Tuleta endale meelde, et lapsed kasvavad õnnelikuna ja eluks hästi ette valmistununa peredes, kus vanemad omavad oma elu üle kontrolli. Sul peavad olema asjad enda jaoks paigas, et sinu lapsed tunneksid end sinuga koos turvaliselt. Ja see ei olegi tegelikult nii raske.

1. Pane oma nädalategemiste nimekirja kindlasti ka eraldi aeg sinu ja sinu partneri jaoks

See on olulisem kui lastevanemate koosolek või laupäevane koristamine. Pole tähtis, mida te just teete — kas lähete jalutama, kinno või kohtute sõpradega, tähtis on see, et teie suhtele mõeldud aeg ei kuluks pidevalt millelegi muule. Just iseenda ja partneri koosolemise vajadus on see, mis argipäevade toimetuste koorma all kaugele tulevikku lükatakse. Ja see on viga, mis süvenedes võib viia perekonna lagunemiseni.

2. Ole aus selle suhtes mida sa tunned

Kui oled kurnatud, väsinud ja stressis, siis loodad, et sinu abikaasa toetab sind ja oled pettunud, kui ta ei taipa seda teha. Aga sinu mees ei pruugi olla selgeltnägija. Kui tunned end halvasti, siis kõigepealt analüüsi ennast, milles asi ja siis räägi talle, ta ei saa aidata, kui ta ei teagi, et sul on mure. Ja mis peamine, kui räägid, et sul on raske, siis ära süüdista. Ta ju soovib sind tegelikult aidata, kui sa teda vaid oma süüdistustega nurka ei aja.

3. Abi küsimine on tõepoolest lubatud

Kes ütles, et just sina pead superemade kuninganna olema. See, et sinu toanurgas ühtegi tolmurulli ei vedele ja et sinu laste juustes ühtegi pusa ei ole, ei too sulle mitte igavest au ja kuulsust vaid peagi hoopis närvivapustuse. Mees on õnnelik siis, kui tema naine on õnnelik. Lapsed on õnnelikud siis, kui ema on õnnelik ja sina oled õnnelik siis, kui end kohustustekoorma alla ei mata. Pole midagi hullu, kui kellegi mõnikord appi palud.

4. Hoia meeles, et te olete ka mees ja naine mitte üksnes emme ja issi

Suhtest kaob see, mille pärast suhe loodi, kui näete teineteist vaid lapsevanematena ja majapidamise partneritena ning liisingumaksete jagajana. Pole midagi parata, kuid pidevalt lapsevanema rollis olevad partnerid muutuvad teineteise jaoks peagi aseksuaalseks.

5. Sa ei pea nõustuma kõigega ja kõigiga

Paarid, kellel on terve suhe, vaidlevad. Nad julgevad välja öelda oma seisukohti ja nende eest ka seista. Sinu elamise peamiseks sisuks ei ole oma partneri, laste, sõprade, töökaaslaste ja sugulaste meele järele olemine. Vaidluse eesmärgiks ei ole aga väljaselgitamine, kes on võitja, vaid mõlema poole ärakuulamine, aktsepteerimine ja lahenduse otsimine.

6. Ärge varjake oma laste eest, et te olete partneriga lähedased

Kallistamine, musitamine, käest hoidmine ja kaisus istumine. Need ei ole asjad, mida laste eest varjata. Hooliva, õrna ja toetava paari nägemine on lastele suurepäraseks eeskujuks. Laps, kes näeb, kuidas isa emale ust avab ja tema põske silitab, kuidas ema isa põlvele istub ja tal kaela ümber võtab, ei vali tõenäoliselt endale tulevikus jõhkrat ja hoolimatut partnerit. Selline asi ei sobituks lihtsalt tema maailmapilti.

Tegelikult on heade peresuhete puhul üks kindel reegel — kui suhtud teadlikult endasse ja oma perekonda lugupidamise ja armastusega, siis sa lihtsalt ei saa midagi valesti teha.

Allikas: yourtango.com