1. Võta asja rahulikult

Alati on hea plaan oma tulevast partnerikandidaadi arusaama maailmast ja suhetest enne lähemalt tundma õppida, nii saate mõlemad aru, kas tahate koos olla ja kas teie arusaamad elust sobivad kokku. Võtke aega, et arutada tulevikuga seotud teemadel, näiteks lapsed, kodu ja kärjäär, nii väldite ebareaalsete ootuste tekkimist.

2. Pane tähele ohumärke

Märgates vägivaldset käitumist, mille alla kuulub nii liigne kontrollimine kui ka vaimne ja füüsiline vägivald, või probleeme mingitki sorti sõltuvusega, ära peida pead liiva alla lootuses, et kõik laheneb iseenesest. Armastus ei ole alati kõikvõimas. Peaksid alati kuulama ka oma lähedasi, kui nad väljendavad muret sinu partneri kohta. Ei ole mõtet abielluda n-ö remondiprojektiga, sest tõsiste probleemide puhul on muutumise võimalus väike, eriti kui inimene ise seda ei soovi. Maailma parandamise eesmärgil tuleks siiski võtta ette mõni muu projekt, mitte enesega kimpus oleva partneriga kokku kolida.

3. Leia keegi, kelle väärtused sobivad sinu omadega kokku

Mis on teie põhiväärtused ja kas need sobivad omavahel? Parem on vältida olukordi, kus armud kellessegi enne nii olulise teema selgeks rääkimist. Kui tunned juba kõhus liblikaid värelemas, on raske jääda kindlaks oma põhimõtetele, mida pead partneri juures oluliseks. Armudes hakatakse kõike juba n-ö läbi roosade prillide nägema. Liblikad kõhus ja roosad prillid on toredad ning teevad meid väga õnnelikuks, kuid need ei tohiks reaalsust täielikult moonutada.

4. Otsi sarnast pühendumust

Mõlemad osapooled peaksid suhtesse võrdselt panustama ning vajadusel ka oma soovides järeleandmisi tegema. Kui tunned pidevalt, et annad suhtesse rohkem, kui su partner, siis peaksid mõtlema edasiliikumise peale. Kui partner ei suuda juba suhte alguses piisavalt pühenduda, ei ole seda oodata ilmselt ka suuremate kohustuste ja lubaduste korral.

5. Ära seo end suhtega liiga tugevalt enne täit kindlustunnet

Tihti seotakse end liigselt partneri ja isegi tema perega enne, kui tuntakse täit kindlust, et on soov just selle inimesega koos edasi liikuda. Kui ühel hetkel tunned, et see suhe siiski ei ole see, mida oled otsinud, siis on lahkuminek juba tunduvalt raskem. Ridamisi proovisuhteid pidada, millede puhul ka perekonniti koheselt seotud ollakse, on väga kurnav.

6. Abielueelne nõustamine

Abielueelne nõustamine on üks viis, kuidas oma tulevast kaaslast paremini tundma õppida. Nii saate rääkida teemadel, mille peale võibolla ise ei tulegi. Samas, liiga kiirelt kooselu alustades järneb roosadele prillidele rutiin ja võib minna palju aastaid ja närvirakke enne, kui hakkad aru saama, mis tüüpi on see inimene, kellega koos elad. Nõustamise käigus võid partneri kohta avastada asju, mis panevad sind sügavamalt oma otsuse üle järele mõtlema.

7. Sea oma partnerile reaalsed ootused

Ideaalses maailmas leiame oma hingesugulase ning oleme temaga õnnelikult elu lõpuni koos, just nagu muinasjutus. Hingesugulust võib aga kaht moodi mõista. Ühel juhul on tegu inimesega, kellega jagad oma elu ja olulisemaid tõekspidamisi ning reisid läbi elu. Teine variant on ohtlik ning võib lõppeda pettumusega. Sel juhul otsitakse partneris suurepärast armastajat, kes on igas mõttes ideaalne kaaslane. Oht peitub siin selles, et alguses läbi roosade prillide vaadatuna võibki kõik ideaalne tunduda, kuid ühel päeval jõuab selgusehetk siiski kohale ja haiget saamise võimalus on suur. Leia inimene, kes on valmis pühenduma ja suhtega vaeva nägema, kuid ära oota põrsaste lendama hakkamist.

Kuigi võid tunda hirmu, et mitmed lahutuse ohutegurid peavad just sinu kohta paika, siis sa ei peaks nii palju muretsema. Võttes kõiki ohte, aga ka võimalusi arvesse ning neid võimalikult hästi ära kasutades, võid koos partneriga tõesti muinasjutulise abielu rajada.

Allikas: Psychologytoday.com