1. Just siis, kui vaatad oma last magamas, tunned tema vastu alati suurt armastust. Ja aastate möödudes suureneb see tunne veelgi.

2. Sa ei pea seda sugugi imelikus, et puhkuseaegsed reeglid on hoopis teised, kui need, mida iga päev kodus kasutad. Autos söömine, hiline magamaminek, no miks mitte! On ju puhkus!

3. Ühel päeval tuleb sul tunne, et oled valmis oma lastele lausa suurema summa raha maksma, et nad ometi sulle mõne vaikuseminuti kingiks. Kui nad on mõistlikud, siis nad saavad aru, kui väga sa vaikust vajad ja ei nõua seda raha sinult sisse.

4. Sa hakkad lubama ja tegema asju, mida sa endast iial uskunud poleks. "Kui sa kohe ei lõpeta, ma keeran selle auto kohe tagasi kodu poole!" Ja muudki sellist, mille kohta varem arvasid, et seda teevad vaid teised, need kehvad lapsevanemad. Aga sa pole vilets lapsevanem, sa oled lihtsalt pisut väsinud ja närvis. Lõpuks õpid aga ka selliseid olukord rahulikult võtma.

5. Kui sa arvad, et nüüd on küll sinu laps lihtsalt nii armas, et enam armsamaks minna ei saa, siis usu, ikka saab! Jah, see on tõesti võimalik.

6. Sa tunned pisikest kadedust, kui sinu laps valib teise vanema oma selle päeva lemmikkaaslaseks. Aga ära muretse, tuleb ka neid päevi, mil sa soovidki, et teine vanem ise lapsega tegeleks.

7. Sinu väiksemad lapsed nõuavad kõige rohkem sinu tähelepanu siis, kui räägid parasjagu telefoniga ja suuremad siis, kui nad sinult raha küsivad. Aga igasugune tähelepanu on ju tähelepanu, eks.

8. Hoolimata sellest, kui kenaks inimeseks ennast pead, avastad ikka, et teed kommentaare teiste lapsevanemate kavatusstiilide kohta. "Ta laseb oma lapsed SEDA saadet vaadata, SEDA toitu süüa, SELLISES kohas käia!?" (Soovitus: hoia need kommentaarid endale.)

Paljud emad (eriti need, kes sinu meelest valesti oma lapsi kasvatavad) teevad ka Facebookis asju, mis sind imestama panevad. Vaata SIIA!

9. Kui keegi teeb sinu lapsele liiga, siis tunned kohe, et sinus ärkab vihane emakaru! (Sinu abikaasa võib teha märkuse, et kipud üle reageerima)

Kõige rohke asju juhtub mänguväljakul, sellest loe SIIT!

10. Kui sinu laps jääb autosõidul magama, siis juhtub see kuitahes pika sõidu puhul alati hetk enne seda, kui koduukse ette jõuate. Ja kui üritad teda vaikselt tuppa viia, et ta edasi magaks, on ta pea alati silmapilkselt üleval.

11. Toidupoes käimine, kas lastega või ilma, võib muutuda sinu kõige, kõige, kõige tüütumaks tegevuseks. Ja kui käid koos lapsega, küsib ta pissile just siis, kui oled talle talvekombeka selga saanud ja ennast käruga ühistransporti trüginud.

12. Sa tead täpselt, kus on tualettruumid igas sinu kodu lähedal asuvas toidupoes, kohvikus, pangas ja kannad automaatselt märgi salvrätte kaasas ka tükk aega pärast seda, kui su lapsed on hakanud korralikult potil käima ja suudavad enne pissileminekut lausa 10 minutit oodata.

13. Iga vanus saab sinu lemmikuks. Nii laste kui enda oma. Sest lastes on igas vanuses midagi imelist avastada ja sinusse koguneb iga aastaga aina enam mõistmist, tarkust ja armastust. (Selle lapse teismeliseperioodi ja enda esimese halli juuksekarva elad ju kuidagi ikka üle, hoia seda meeles.)

On veel palju asju, mida sa oma lapse kohta ei tea ja kui soovid teda täiesti uuest küljest tundma õppida, siis vaata SIIA!