ma olen sulle vabanduse võlgu. Su vanemad on väsinud, ilmselt oled seda märganud. Su vanemad õued-vennad on meist elu välja imenud ja me enam ei suuda anda endast parimat. Sa ei tea seda aega, aga kunagi olid meil kindlad magamaminekureeglid, me ei lubanud üle päeva õhtusöögiks moosisaia ja jälgisime karmilt, milliseid saateid meie lapsed vaatavad. Need vanemad kadusid meie majast kaks last tagasi.

Sinu maailm on pisut värvilisem. Lapsed püsivad õhtul kauem üleval ja sina ju ka. Ükspäev, kui avastasin su kl 10 õhtul Star Warsi filmi saatel diivanil põõnamas, tabasin end mõttelt, et oot, see laps peaks ju küll voodis olema. Aga me olime liiga väsinud selleks, et sind oma voodisse tassida. Heitsin su kõrvale pikali ja võtsin su kaissu, imetlesin seda, kui armas väike sa oled ja nautisin mõtet sellest, et sa oled minu pisikene laps.

Palun vabandust, et sul on alati nii palju õpetajaid ja lapsevanemaid ümber. Vanemad lapsed pidid taluma ainult minu ja isa õpetusi, sind aga juhendab veel neli vanemat. See võib mõnikord päris närvidele käia, aga mis teha, nad kõik tahavad oma väiksele vennale abiks olla.

Su jalad puudutasid vaevu maad, kuni sa kaheaastaseks said, sest kõik tahtsid sind pidevalt süles hoida. Ka praegu tahab keegi sinu käest hoida või kallistada või sülle võtta, alati leidub keegi, kes annab sulle ülemisele riiulile ära peidetud kommi.

Pean vabandama ka su riietuse pärast. Su vanematel õdede-vendadel olid uued riided, mis sobisid omavahel kokku. Sinul on ainult kasutatud riiete hunnikud, mille sees on üksikud odavmüügist ostetud uued rõivad. Mõnikord leiad sealt ka vanu Halloweeni kostüümide osi, mida enda igapäevarõivastusse sobitad. Aga ma olen liiga väsinud selleks, et sind riideid vahetama saata, kui sa järjekordselt enne lasteaeda minekut ennast kolliks või jalgpalluriks rõivastad, nii et vahet pole, mine siis nii.

Mis siis, et sa ei oska veel kingi jalga panna. Ma tean, et kunagi saad sa selle selgeks, loodetavasti enne ülikooli. Ma juba tean, et lastekasvatamine ei ole mingi võistlus, kus mõõdetakse, kelle laps esimesena mingid eesmärgid saavutab. Mind ei huvita, et sa ei oska oma paelu siduda, kunagi see aeg ka tuleb. Sa suudad end ise riidesse panna ja enamjaolt õnnestub see sul üsna hästi. Tore!

Kahju, et sa tead peast kõiki viimase hittlaulu sõnu ja sul on oma lemmik vanemate laste lemmiksarjade (muidugi täiskasvanute sarjade) valikust. Ilmselt oleme loobunud jälgimast, mida lapsed telekast vaatavad. Oleme sellised ägedad retrovanemad, meie saime ju ka omal ajal vanematega koos seebikaid vaadata.

Igal juhul on sinu maailm palju laiem kui su õel, kui tema oli viieaastane. Ilmselt saab sinust klassi liider ja populaarne kutt, su õde ei teadnud kuni seitsmenda klassini, mis see Kardashian tähendab. Palun juba ette vabandust su klassikaaslastelt, keda sa tingimata suure hoolega täiesti ebasobivate teadmistega harima hakkad ning selle tõttu direktori kabinetti satud.

Mõned head asjad on viimaseks olemise juures ka. Me oleme nii palju õppinud. Me teame, et sa kasvad väga kiiresti suureks ja seetõttu kallistame, musitame ja hellitame sind mõnikord nii palju, et see sulle tõsiselt närvidele käima hakkab. Sa kasvad üles suure armastuse keskel, sest me teame, et sinuga ei juhtu mitte midagi, kui vaatad neid saateid, mis just sulle endale meeldivad, saad mõne niruma hinde, sööd õhtuks jäätist ja lähed mõnel õhtul ka pisut hiljem voodisse. Aga sa oled meie elu viimane suur armastus ja me kavatseme neid aegu sinuga maksimaalselt nautida!

Sinu kurnatud, kuid armastavad vanemad

Loo autor on viie lapse ema Amy

Missugusena kasvab aga üles pere keskmine laps, seda vaata SIIT!

Mida tunneb vanem laps, kui perre sünnib beebi, selle kohta loe SIIT!

Allikas: Scarymommy