Kuna võrdses mahus või koguses pingutamist esineb harva, siis on küllap normaalne, et vahel panustad rohkem just sina. Nagu iga elus asi, on ka suhted pidevalt muutumises. Ikka tuleb ette, et pead rohkem pingutama.

Aga kuidas ära tunda, et kaalukauss on julmalt ebaõiglaseks muutunud ja lühidalt üks panustab rohkem kui suhe väärt on? Siin on 7 märki. Mida rohkem neist korraga täppi paneb, seda kindlam, et sinu suhtes on asjad viltu.

Sa pead alati ise ühendust võtma
Iseenesest pole selles ju midagi halba, et sa võtad esimesena ühendust. Keegi peab ju esimene olema, olgu ta siis mees või naine. See näitab sind heast küljest, sest oled hingega asja juures ja valmis huvi ka tegudega välja näitama.

Kui aga sina alati esimesena suhtlust alustad ja kontaktis püsimine ilma selleta pikaks ajaks praktiliselt vaibub, siis on põhjust mõelda, miks see nii võib olla.

Sina teed kõik teie plaanid
See on nagu eelmise punkti lisa: kui sina teie kahe jaoks plaane ei tee, siis keegi ei teegi. Mida iganes siis plaani all silmas pidada: kohtingut, koos väljaskäimist, üldse kokku saamist.

Kui partner on selles aspektis täiesti passiivne või huvitu, siis on see halb märk. Kas sa üldse tahad sellist inimest enda kõrvale, kes ei tunne eemal viibides, et midagi on puudu, ega püüa leida võimalusi midagi ühiselt ette võtta?

Ta vastab alati napilt
Olgu see telefoni või arvuti teel või ka päriselus: kui su partner ei taha pikalt rääkida ja vastab paljudele asjadele justkui mokaotsast, siis on põhjust küsida, et miks ta kogu aeg muude asjadega nii hõivatud on.

Elu on vahel kiire ning paljudel on suheldes enda avamisega raskusi, ka lähedastega. Aga kui sa pead teda kogu aeg „lahti murdma" nagu jonnakat konservi, siis arvesta võimalusega, et ta ei soovi tegelikult sinuga lähedane olla.

Sa pead kogu aeg end kohandama
Meil kõigil on vahel kiire, aga kui partneriga kokkusaamine osutub pidevalt just tema tõttu keeruliseks ülesandeks või pingutad sina kokkusaamiseks pidevalt rohkem kui tema, siis tekib ajapikku küsimus, et kui väga ta üldse tahab kokku saada. Veel halvem märk on siin, kui sul on raske aru saada, miks ta üldse kogu aeg nii hõivatud on, sest tema põhjendused on väga ähmased või pealiskaudsed.

Kui inimesed tahavad lähedased olla, siis nad leiavad selle aja üksteise jaoks. Mida rohkem tahavad, seda loomulikumalt nad üksteise jaoks ka võimalusi leiavad.

Kingitused
Kingitused on selline kahe teraga mõõk. Ühest küljest on kingituste tegemine kindlasti hea märk, sest ta ilmselgelt mõtleb su peale ja üritab vahel üllatada.

Teisest küljest on ka kingitustest hoidumisel mitmeid mõjuvaid põhjuseid, näiteks raha on parajasti vähe või siis segab just partneri eeldus, et kui hoolid, siis pead seda kingitustega näitama. Me kõik oleme vast kohanud inimesi, kes peab endastmõistetavaks, et ta peab pidevalt erikohtlemist saama.

Miski ei tapa andmisvalmidust tõhusamalt kui nõudlik ootamine, see kehtib nii suhetes üldiselt, kindlasti armusuhtes, aga ka näiteks kindlates olukordades nagu voodirõõmude nautimine.

Kui partner sind aga kunagi meeldivalt üllatada ei püüa, siis on see pigem halb märk. Kingitus ei pea ju sugugi kallis olema, teisele mõtlemine on siin kõige tähtsam aspekt.

Sa surud end peale
Liiga palju panustada saab ka selles mõttes, et äkki sa pingutad üle ja tõrjud seeläbi partneri teadmatult eemale.

Vahel ju on nii, et tunned nagu oleks midagi korrast ära ja pingutad selle parandamiseks, aga partner ei tule asjaga kaasa ega taha tunnistada, et üldse midagi põhimõtteliselt pahasti oleks. Kui siis jätkad surve avaldamisega, sest endal on pahaendeline tunne, siis pole ime, et ta tõmbubki aina rohkem eemale.

Nii et mõtle läbi, kas sa mitte ei näe tonti seal, kus see puudub.


Sa üritad temaga asju kokku leppida. Sa teed teile plaane. Sa üritad teda mitmesuguste üllatusega rõõmsamaks muuta. Aga miks asjad ikka halvasti on?

Vastus on lihtne: sa näed tõenäoliselt rohkem vaeva kui suhe väärt on.

Kokkuvõttes põhinevad lähedased suhted lihtsal rusikareeglil: kui partner ei taha sulle oma tähelepanu ja aega anda, siis ta vääri ka sinu tähelepanu ja aega. Õigem oleks koos olla inimesega, kes ei tekita tunnet, et pead teda kogu aeg meelitama, püüdma ja saaklooma kombel lõksu ajama.

Foto: Shutterstock

Kui soovid rohkem suhete loomise teemal lugeda, siis vaata: Suhted.ee