Mida peaks aga silmas pidama, et suhe püsiks ja kuum armastuseleek põleks ka aastate möödudes?

1. Ära pabista väikeste asjade pärast

Kestev armastus nõuab keskendumist kaaslase positiivsetele külgedele. Tee kas või nimekiri asjadest, mis sulle su kaaslase puhul meeldivad ja jäta need meelde. Kui tuleb ette mõni kibedam päev, saad neid meenutada. Tuju muutub hoobilt rõõmsamaks ja meel lootusrikkamaks.

Su kaaslane on inimene nagu iga teine. Ta teeb vigu ja läheb närvi. See on loomulik, sest eksimine on inimlik. Oluline on aga meeles pidada, kes ta tegelikult on. Keskendu tema headele külgedele ja ära lase end häirida negatiivsest. Hea kaalub halva üle. Aga igal asjal on piirid. Kui oled hakanud pidevalt mõtleme sellele, et oled õnnelikum ilma temata, siis tasub oma suhte alustalad üle vaadata.

2. Keskendu praegusele ja loo parem tulevik

Ära keskendu sellele, kas su suhe ikka kestab terve elu. Keskendu hoopis sellele, mis on täna. Kui keskendud sellele, mis on kolme, viie ja kümne aasta pärast, siis unustad selle, mis on praegu.

Kui sinu suhe on täna õnnelik ja oled rõõmus, siis naudi seda. Ole hea oma kaaslase vastu. Suuna energia sellele, et kõik oleks hästi ka praegu. Tee oma suhtest suhe, mille võtaksid avasüli vastu igal hommikul. Sii ei jää sa ootama tuleviku paremaid aegu vaid sa elad parimas ajas ja parimas suhtes.

Üks päev korraga. Kui muretsed pidevalt, kas ikka tulevikus on kõik hästi ja mis saab kümne aasta pärast, siis võib juhtuda, et unustad praeguse hetke. Nii on sinu suhe aga igavesti pooleliolev ehitus, mis ei saagi kunagi valmis ja nii pole keegi õnnelik.

3. Näita oma kaaslasele, et hindad tema pühendumist

Armastus on justkui soe tekk, mis patsutab meid raskeil hetkeil ja annab meile tuge, et rinda pista raskete eluraskustega. See on tekk, mis kaitseb meid kõrvetava päikese ja krõbeda külma eest. Kui leiad selles tekis aga augu, pistad sinna näpu ja hakkad venitama, siis muutub ajapikku auk suuremaks. Ühel hetkel rebeneb tekk katki ja oled sellest sootuks ilma.

Alusta juba homme uue harjumusega, milleks on kaaslase tunnustamine. Räägi talle, kui tähtis ta sulle on. Asi on väikestes asjades. Näita, et oled õnnelik selle üle, et olete koos ja et hindad tema hellust sinu vastu. Mida armastatumana sinu kaasa ennast tunneb, seda rohkem tahab ta näidata oma hoolivust ja hellust sinu suunas.

4. Näita, et mõistad oma kaasat

Õnnelikud paarid mõistavad, et teineteise kuulamine ja teise tunnetest arusaamine on oluline, kui nad soovivad, et suhe kestaks. Küll aga ei tea paljud, kuidas seda täpselt teha. Kuidas suhelda eriarvamuste korral nii, et vältida tülisid?

Spetsialist soovitab mõlemal kaaslasel kuulata teise soovid ja tundeavaldused ära enne, kui hakatakse vastu vaidlema või alternatiive pakkuma. On imeline, kuidas kuulamine muudab inimesed oma suhtes palju usaldavamaks. Nii tuntkase rohkem ka emotsionaalset turvalisust, mis on oluline kauakestvaks suhteks.

Pea meeles, et on oluline proovida näha asju sinu kaaslase vaatenurgast. See aitab palju ka nendel hetkedel, kui tunned, et ainus, mida sooviksid teha, on tema peale karjuda. Võta see hetk ja mõtle, miks su kaaslane näeb neid asju nagu ta näeb. Mis seda põhjustab? Jah, kindlasti saaks teha asju teisiti. Jah, sa teeksid tõenäoliselt teisiti. Aga miks tema toimib nii? Võti on soovis teist inimest ja tema maailma mõista.

Ja et asjast selge pilt saada, vaata nüüd siia: Õnneliku suhte retsept on tegelikult lihtne

Allikas: yourtango.com