• Nad ei hakka rääkima mitte üksikute sõnade, vaid kohe täislausete kaupa. Pisikesed mudilased, kes vaevu jalul seisavad, kuid juba pikalt ja täiesti arusaadavalt raskeid sõnu ja lauseid hääldavad, tunduvad natuke hirmutavad — KUIDAS nad seda ometi teevad? Üks naine räägib oma loo: „Mu napilt üle aasta vana tütar oskas mõnda üksikut sõna, kuid ühel päeval üllatas ta meid kõiki lausega: „Teile on sõnum Kanada valitsuselt!“ Vot see oli imelik!
  • Nad mäletavad asju, mis juhtusid nendega väga varajases lapsepõlves. Ühel päeval meenutas mu tütar meie retke mägedesse. Ta oli sellel ajal alles 18 kuud vana ja praegu on ta viiene. Kuidas tal see meelde tuli?!
  • Nad hakkavad uskumatult vara lugema. Tavaliselt hakkab lugema õppimine sellega, et mudilane istub põrandal/voodis/diivanil ja „loeb“ pildiraamatust oma mänguasjadele muinasjuttu. Kuni ühel hetkel sa märkad, et ta hakkab sõnu ära tundma ja kokku veerima ja siis ta juba loebki päris õiget teksti. Mis kõige hämmastavam — üldiselt avastavad sellised lapsed tähed ja sõnad ise, ilma et keegi oleks neile neid õpetanud.
  • Nad mäletavad oma unenägusid. Selles pole midagi imelikku, kui mudilane räägib sulle, kuidas ta eile õhtul laevaga sõitmas käis ja meres ujus. Kuigi on südatalv ning meres ujumisest ja laevaga sõitmisest ei ole isegi juttu olnud. Ta nägi seda unes ja ta oskab seda edasi rääkida.
  • Nad koguvad konkreetseid asju või teavad mingi teema kohta pööraselt palju. Laps võib tahta alles jäta kõik 68 kivikest või merekarpi, mis ta rannast korjas. Kodus sorteerib ta need värvide, suuruse ja kuju järgi. Ka see, et su nelja-aastane suudab üles loetleda 47 erineva dinosauruse toitumis- ja paaritumiskombed, on märk sellest, et tegu on pisikese geeniusega.
Aga erilised teadmised millegi kohta on ka nendel lastel, kes väidavad, et mäletavad oma eelmisi elusid. Vaata SIIA!
  • Mänguasjad peavad olema korras. Laps sätib oma asjad korda värvi, suuruse ja kasutusala järgi ja hoidku jumal selle eest, kui keegi need sassi ajab!
  • Neil on väga elav fantaasia. Mida rohkem laps sulle muinaslugusid räägib, seda parem. Üliandekad mõtlevad lood ise välja ning jutustavad sulle asjadest, mida nad ei tohiks veel teada, nende lugused on täitsa uskumatud pöörded ja tegelasi on nii palju, et sul on raske järge pidada.

Kui tundsid oma lapse mõnes eelpoolkirjeldatud punktis ära, soovime õnne — sind on õnnistatud andeka lapsega!

Allikas: romper.com