1. Aeglusta oma elutempot. On väga lihtne unustada, et me elame meeletu kiirusega arenevas maailmas. Oluline on võtta vahepeal hetki iseendale ning lihtsalt olla, mitte midagi teha.

2. Ole tähelepanelik. Tee iga päev mõnda kindlat tegevust täieliku pühendumusega. See ei pea olema midagi keerulist, näiteks käte pesemine. Varsti hakkad hindama neid väikeseid vaikusehetki.

3. Jälgi 60% reeglit. Perfektsionism on illusioon, kuid ometi me püüdleme selle poole. Oma mõtlemist on võimalik muuta. Kui töö, sõprussuhe või paarisuhe on 60% õige, siis läheb juba hästi.

4. Hellita oma keha. On tõestatud fakt, et toidul on otsene mõju meie tujule. Ümbritse end heade asjadega: salati, probiootikumide ja tumeda šokolaadiga.

5. Tõmba juhe seinast välja. Telefonivalgus ei aita sügavale unele kaasa. Mõistlik on lõpetada telefoni kasutamine tund aega enne magamaminekut.

6. Vabane segadusest. Kappide korrastamine tekitab tunde, et suudad kontrollida oma asju ja ruumi enda ümber. Samuti aitab see nautida ostetud asju, mida oled teadlikult otsustanud alles jätta.

7. Hinga. Kui kõik kasvab üle pea, tasub proovida hingamisharjutusi. Need langetavad vererõhku ja toimivad hästi tugevate emotsioonide puhul.

8. Sõnasta ümber läbikukkumise definitsioon. Vigade tegemist ei tohi karta, sest see on suurepärane õppimisviis.

9. Tee trenni. Kõige parem on proovida trenni teha hommikuti, see on hea ettevalmistus algavaks päevaks. Vähene liikumine muudab inimese loiuks ja osavõtmatuks.

10. Loe kõvasti mõnda luuletust. Mõtted jäävad paigale ning suudad tõeliselt keskenduda sõnade lüürilisele kõlale. Luuletust lugedes kaob mõtetest painav nimekiri asjadest, mida on pidevalt vaja teha.

Allikas: The Guardian