Hoia need enda teada seni, kuni oled nad ellu viinud. Igal sellisel plaanil on oma nõrgad ja haavatavad kohad, mida sa ei pruugi tähele panna. Kuid on üsna tõenäoline, et keegi teine võib neid kergesti märgata ja jätta sulle nii pettunud tunde, et sa isegi ei püüa enam nõrku kohti lappida ja eesmärgi poole püüelda.

Ära jaga teavet selle kohta, kui oled kellelegi mõne heateo teinud.

Heategude suurim väärtus seisneb selles, et sa ei oota nende eest mingit äramärkimist või märkamist. Sellise asjaga kiitlemine tekitab sinus kiiresti ülbuse. Kui tunned, et tahad siiski oma heategudest rääkida, küsi endalt, miks sa tegelikult neid tegusid teed — omakasupüüdmatusest või selleks, et kiitust koguda?

Ära kunagi avalda oma elustiili saladusi.

Läbitud dieet, hommikusest poole päevani magamisest loobumine või oma seksihimudele järeleandmise lõpetamine pole teemad, millest peaks kõva häälega rääkima. Kui oled maistest rõõmudest vaimsete eesmärkide nimel loobunud, on mõttetu ka sellest igaühele rääkida. Sinu emotsionaalne seisund peab olema tasakaalukas ning see, et soovid nende asjadega teistele muljet avaldada ja kiitust teenida, on märk sellest, et sa pole tasakaalus.

Kangelaslikkusega ei maksa kiidelda.

Sellel teemal tasuks suu kinni hoida. Me kõik kohtume iga päev mitmesuguste väljakutsetega, nii välises kui oma sisemaailmas, mõtetes. Ning mõlemal tasandil väljakutsetega tegelemisel saavutatud edu, kui see saab teatavaks, kroonib nagunii tunnustus. Kuid otsus, kas oled tähelepanu väärt, pole sinu teha. Seda otsustavad teised.

Ära jaga igaühega oma valgustatud mõtteid universumist, elu ja surma küsimustest.

Sest enamasti nad ei saa aru. Ja see ei meeldi neile, kui püüad neile selgitada midagi, mis nende maailmaplti ei sobitu. Ning on üsna tõenäoline, et sa kaalud vaid näiliselt kõiki asjaolusid, kui püüad teisi veenda, et nad pole õigel teel. Väga harva saab keegi sinu selleteemalistest mõtetest mingit kasu, sest nad on oma eluteel etapis, kus see teema neid ei kõneta.

Ära pese oma pere musta pesu teiste ees.

Peresiseste probleemide ja konfliktide avalikustamine ei tule kunagi kasuks. Pea alati meeles: mida vähem sa neist asjust räägid, seda tugevam sa oled. Perekondlikke tüliküsimusi saab lahendada ainult peresiseselt ja kodus (me ei räägi siin koduvägivallast, millest peab muidugi alati teatama). Mida rohkem sa teistele selliste asjade üle kaebled, seda raskemini sa neist üle saad.

Ära räägi edasi ebameeldivaid asju, mida inimesed on öelnud või teinud.

Samamoodi nagu on võimalik ära määrida riided, on võimalik määrida ka vaimu. Ja inimene, kes räägib edasi kõik rumalad ja õudsed asjad, mida ta ümbritsevas maailmas kuuleb ja näeb, on varsti nagu see, kes koju jõudes poriste kingadega otse magamistuppa marsib.


Allikas: brightside.me