Vaata, kuidas nendes maagilistes nimedes lihtsalt tähti vahetades muutub nimi tüdruku nimest poisi nimeks ja vastupidi. Tähenduseks "kingitus jumalalt". Nimi on maailmas praegu väga populaarne, teisendused nimest on näiteks ka Theodor,Theodore, Theo, Dora, Dorothy, Thea, Tea.

Donatello

See ilus nimi viitab paljudes kultuurides kinkimisele, andmisele, annetamisele, headusele. Poiste nimena Donatello, tüdrukute nimena Donatella. Tuntumad selle nime kandjad on teismeline ninjakilpkonn Donatello ja kuulus moedisainer Donatella.

Eleadora

Eleadora tähenduseks on "kingitus päikeselt". Päritolumaadeks peetakse Kreekat ja Hispaaniat. Seda nime on kandnud mitmed pühakud. Nimi ise on küll eriliselt kaunis, kuid laialdasemalt on tuntud hoopis lühem variant Dora. Dora saavutas populaarsuse just tänu laste poolt väga armastatud Dora-nimelise peategelasega multifilmidele. Ilus tuletis Eleanor, millest omakorda saab tuletada Nora, on samuti väga kauni tüdrukunimi.

Esai

Esai tähendab "kingitust". Heebrea päritolu ja põhiliselt latiino taustaga peredes suurt populaarsust kogunud poisi nimi.

Godiva

Tähenduseks algselt "jumala kingitus". Kuid selle nimega seostub palju muudki. Godiva on maailmas tundud ka kui Godiva šokolaad ja samas saab nime teisendada kui God ja Diva, ehk siis Jumal ja Diiva. Tasuks siiski enne sellise nime lapsele panekut mõelda, kas ehk pole ka teisi variante.

Isidore

Kreeka nimi tähendusega "Isise kingitus". Isis oli Egiptuse jumalanna. Isidore on aga nimi, mis on levinud eelkõige Hispaania juutide hulgas. Izzy ja Dore on aga laialdasemalt tuntud teisendid.

Mattea

Kõik need Matthew nimega sarnased nimed on algse tähendusega "jumala kingitus". Mateo and Matteo on nimed mis, on hetkel tuntust kogumas just meelelahutusmaalima inimeste hulgas.
Näitlejanna Mira Sorvino pani Mattea Angel nimeks oma tütrele. Eestis on aga sarnasteks nimedeks Mati ja Tea.

Neo

Aafrika taustaga nimi, tähendusega "kingitus" saavutas üllatusliku populaarsuse hoopis Prantsusmaal ja Rootsis. Nimi sobib nii poistele kui tüdrukutele ja sai laiemalt tuntuks, kui Keanu Reeves astus Neo rollis üles filmis Matrix.

Pandora

Pandora tähendab "kõikide jumalate kingitis". Sellele nimel on aga mütoloogiliselt selline tähendus, mis teeb ta salapäraseks ja ka halvaendeliseks. Pandora laekast võib ju tulla, mida iganes, ka kogu maailma kurjus. Algne täehendus on muidugi pahaendelisusest kaugel, kuid siiski. Pandora nimeline on ta tuntud muusikakogu.

Sunniva

Sunniva on Skandinaavia taustaga nimi, mis tähendab "päikese kingitust". Norras on see päikeseline nimi olnud eriti populaarne läbi aegade.

Xaria

Segasevõitu algse päritoluga nimi, mille tähenduseks peetakse "armastuse kingitust" X-tähega variandi asemel kasutatakse mõnikord ka nime Zaria. Mõlemad nimed on küllalt hiljuti moodsaks muutunud. Xaria kõlab eksootiliselt ja dramaatiliselt.

Millised on lapsele nime valimise 10 põhitõde, sellest loe SIIT

Allikas: huffingtonpost.com