Vana Saksa traditsiooni kohaselt peab pruutpaar suure saega saagima palki. See näitab, et vastabiellunud on koostöövõimelised ja saavad üksteise abil üle ükskõik millisest takistusest.

2. Kaks last, Sudaan

Nuer'i hõimus käivad asjad nii, et kui peigmees soovib abielluda, peab tal olema ette näidata kindel arv loomakarju. Abielu on täielik aga alles siis, kui naine sünnitab mehele kaks last. Kui naine sünnitab ühe lapse, on mehel õigus abielu lahutada. Kui mees peaks aga ära surema, saab naise endale mehe vend.

3. Kella purustamine

Guetamalas on kombeks korraldada pulmapidu peigmehe kodus. Peigmehe ema tervitab vastabiellunuid kella katki löömisega. See ei ole aga suvaline kell. Tegemist on valget värvi kellaga, mis on täidetud riisi, jahu ja kuivainetega. See tähistab heaolu ja õitsengut.

4. Pruudirööv, Rumeenia

Rumeenias ja mõnedes teistes Euroopa riikides käib pulmade juurde pruudirööv. See on mäng, mis leiab aset enne pulmatseremooniat. Pruut "röövitakse" sõprade, perekonna ja palgatud näitlejate poolt ning peigmees peab ta päästma. Lunarahaks võivad olla joogid, raha ja romantilised žestid.

5. Klaasi lõhkumine, Juudid

Juutidel on abielludes traditsiooniks panna klaas rätiku sisse ja see sellele peale astuda, et see puruneks. Sellel on mitmeid tähendusi, kuid üks nendest on demonstreerida, et abielu peab vastu nii headele kui ka halbadele päevadele ja see tähistab üksteisele täielikku pühendumist.

6. Nutmine, Hiina

Tujia etnilise rühma kombekohasel peab pruut nutma iga päev tund aega ja niimoodi kuu aega järjest enne pulmi. Kui pruut on kümme päeva nutnud, siis liitub nutmisega pruudi ema ja kümme päeva peale ema liitub ka vanaema. See peaks väljendama õnne, mis on nii suur, et ajab lausa nutma.

7. Henna, India

Foto: Unsplash

Üritus nimega Mehendi on värviküllane pidustus, mida peetakse üks õhtu enne pulmi. Seda korraldab pruudi perekond. Kohale kutsutakse professionaalne kunstnik või sugulane, kes joonistab pruudi kätele ja jalgadele hennatätoveeringud. Kehakaunistused tehakse ka teistele naistele perekonnas. See sümboliseerib hingelist ärkamist, rõõmu, ilu ja lahkust. Traditsioon on populaarne paljudes Aasia riikides.

8. Leib ja sool, Venemaa

Venemaal tervitab vanemad pruuti ja peigmees leiva ja soolaga. See traditsioon väljendab lahkust. Nii pruut kui ka peig murravad tüki karavai nimelist leiba, raputavad sellele soola ja söödavad seda üksteisele. Mõned arvavad, et kes murrab suurema tüki, on hiljem perepea. Hiljem jagatakse leiba ka kõikidele pulmakülalistele.

9. Pruudi nukk, Puerto Rico

Puerto Ricos on kombeks teha nii-öelda pruudi nukk, mis näeb välja ja on riides nagu pruut. Nukule lisatakse maagilisi amulette, mis hiljem lunastatakse raha eest külalistele.

10. Pruudi sülitamine, Keenia

Massai tüdrukud antakse tavaliselt oluliselt vanemale meesterahvale. Pulmatseremoonia ajal on tavaks, et pruudi isa või vend sülitab pruudile pähe. Sellega annab pereliige oma õnnistuse. Seejärel lahkub pruut kodust ja jalutab oma mehega nende uude kodusse. Koju minnakse jala, olenemata sellest, kui kaugel see asub.

11. Tualetis käimine on keelatud, Indoneesia

Borneo saarel, mis asub Indoneesia ja Malaisia vahel, elab Tidongi hõim, mis järgib iidset traditsiooni. Nimelt ei tohi pruut ja peigmees peale abiellumist kolm päeva ja kolm ööd WC-s käia. Seetõttu saab pruutpaar pulmas väga vähe süüa. Usutatakse, et see muudab nende abielu pikaks, õnnelikuks ja lasterikkaks.

Allikas: brightside.me