Samuti peaks menüüsse kuuluma lõhekala ja muid kalaroogi, mis sisaldavad dimetüülaminoetanooli, sest see on tuntud ajutegevuse stimulaator. Lisaks mõjub tervendalt kalamaksaõli, mis aitab kaasa normaalsele südametalitusele ja vererõhule. Kõige väärtuslikum on värske tursamaksast pressitud õli.

Kindlasti tuleb päeva jooksul piisavalt vett juua, sest meie keha koosneb peamiselt veest ja samuti sõltub sellest naha seisukord. Kui jood korralikult vett, on ka sinu nahk piisavalt niisutatud ja tekib vähem kortse. Vee joomine on kindlasti hea tervise alus. Küll aga peaks jooma vähe alkoholi, sest see kuivatab nahka ja tekitab ajapikku ka rohkem kortse.

Lisaks peaks vältima toite, mis sisaldavad palju suhkrut või soola. Tervislik keha vajab tervislikke toiduaineid. Suur suhkru- ja soolakogus toidus paneb keha tootma ensüüme, mis pärsib naha kollageenivarustust. Samuti aitab suhkrust loobumine hambaid korras hoida. Kui soovid, et hambad püsiksid valged (sest valge naeratus teeb nooremaks), väldi toite ja jooke, mis hambaid üleliia määrivad — punane vein, kohv, soja, äädikas ja koolajoogid. Vaata ka SIIA!

Parema hügieeni mõttes on peale söömist-joomist hea mõte suud loputada. Kindlasti peaks meeles pidama, et tervete hammaste alus on hea hügieen ja seetõttu tuleb regulaarselt hambaarsti külastada.

Kui noortel vanematel jääbki unetunde vähemaks, siis just õige toitumine ja lapsega värskes õhus jalutamine aitavad enda värskemana hoida.

Allikas: rd.com