Väsinuna treenimine on ajaraiskamine, sest sul pole piisavalt energiat, et teeksid midagi korralikult. Kui tunned aga, et pead iga hinna eest jõusaali minema, siis eelista pigem jalutamist, rattasõitu või venitusharjutusi. Väldi raskuste tõstmist.

Kohvijoogid

Kui tunned suurt väsimust, tunduvad kohvijoogid ahvatlevad, sest need muudavad su erksamaks ja aitavad päeva õhtusse saada. Kohv püsib organismis aga küllaltki kaua. See tähendab, et hiljem ei tunne sa enam kohvi mõju, kuid tekib raskusi uinumisega. Järgmine kord, kui tunned väsimust, eelista hoopis piparmündinätsu, sest see hoiab sind ärkvel.

Tülitsemine

Kui oled väsinud, on kerge minna oma elukaaslasega tülli, sest kõik asjad ärritavad palju rohkem. Kui su aju on väsinud, tekib raskusi olukorra täieliku mõistmisega ehk võid ärrituda asjade peale, mis sind tavaliselt kunagi ei pahandaks.

Väldi uinakut

See on hea idee vaid juhul, kui teed seda õigesti. Kui jääd liiga kauaks magama, siis on sul raskusi uinumisega õhtul. Seetõttu oled järgmisel päeval ka väsinud. Kui soovid otsustada uinaku kasuks, siis tohib see kesta 20-30 minutit.

Rasvased toidud

Väldi väsinuna rämpstoitude söömist. Uuringud näitavad, et väsinuna soovivad inimesed rasvaseid kaloririkkaid toite, sest nende vastupanuvõime on vähenenud. Kui oled väsinud, otsib aju võimalust vabastata dopamiini ehk teisisõnu meelepärase rämpstoidu söömine muudab su õnnelikumaks ja rahulolevaks.

Ära võtad käsile tähtsat projekti

Kui vähegi võimalik, siis räägi ülemusega tähtsatest asjadest näiteks järgmisel päeval või siis, kui tunned, et oled ergas ja värske. Mida puhanum oled, seda suurem on tõenäosus, et saavutad häid tulemusi. Samuti ei pruugi väsinuna tehtud otsused tunduda värske peaga enam nii mõistlikud.

Ära riku oma unerežiimi

Kui oled väga väsinud, võib tunduda ahvatlev minna kell seitse-kaheksa voodisse, et end välja magada, kuid tegelikult võib see rikkuda sinu unerežiimi, mistõttu ärkad varem ja oled järgmisel päeval jälle väsinud.

Ära püüa hinnata, kui väsinud tegelikult oled

Võid alahinnata seda, kui väsinud tegelikult oled ja seetõttu võtta ette üle jõu käivaid ülesandeid. Kui oled väsinud, siis nii on ja ära võta ette tähtsaid ülesandeid.

Väldi sotsiaalmeediat

Võid arvata, et see on rahustav tegevus, kuid tegelikult ei pruugi see olla hea idee. Esiteks näed väsinuna asju pisut teises valguses ja võid seetõttu postitada midagi, mida hiljem kahetsed. Lisaks hoiab erk telefoniekraan sind kauem üleval.

Ära joo alkoholi

Kui oled väsinud, siis klaas veini enne magamaminekut pole kindlasti hea idee, sest see halvendab unekvaliteeti. Täpsemini ei lase alkohol sul sügavalt magada, sest su keha lõhustab alkoholi.

Allikas: rd.com