1. Ära karda kaotada

Võluvad inimesed ei ürita olla igal pool võitjad. Vastupidiselt on nende eesmärk hoopis anda endast rohkem, lootmata midagi vastu saada. Neile ei valmista raskust tunnistada oma vigu ja ebaõnnestumisi ning nende üle arutleda. Nad võivad avameelselt tunnistada, et on kellegi peale kadedad või paluvad teistel endile midagi uut õpetada. Samas on see midagi, mida igaüks ei suuda.

2. Ole rõõmus teistega kohtumisel

Silmside säilitamine vestluse ajal on tähtis. Veetlevad inimesed naertavad vastu ning noogutavad kaasa, sest nad on keskendunud vestlusteemale ning kuulavad partnerit tähelepanelikult. Samuti märkavad nad vestluspartneri tundeid ja sõnakasutust. Teisisõnu aitab sõbralikkus ja tähelepanelikkus leida pinna teineteise mõistmiseks ning usaldamiseks.

3. Proovi mõista oma vestluspartnerit

Enamik inimesi otsivad alateadlikult lahkarvamusi ning vastuolusi vestlusparneri jutus, mis viivad aga pigem vaidluseni kui meeldiva vestluseni. Seetõttu proovivad aga karimaatilised inimesed alateadlikud leida hoopis ühiseid vestlusteemasi, mis viivad sõbraliku jutuajamiseni.

4. Õrn puudutus viib parema üksteise mõistmiseni

Vestluspartneri kätlemine või kallistamine aitab üksteise emotsioonidest lihtsamini aru saada. Ühes uuringus püüdsid teadlased oma tundeid edastada 12 erineval viisil, puudutades oma vestluskaaslast ilma sõnu kasutamata. Selgus, et 50-83% juhtudel said vestluspartnerid üksteisest aru. Niisiis enne, kui soovid kedagi õnnitleda, mõtle, kas on parem suruda kätt või hoopis patsutada vestluspartnerit õlale. Vastus tuleneb olukorrast endast. Seega aitab õrn puudutus või kätlemine näidata inimese siirust, ausaid tundeid ja samuti usaldusväärsust vestluspartneri suunas.

5. Näoliigutused ja käeviiped aitavad tundeid paremini väljendada

Meeldivad inimesed avaldavad tihti oma tundeid täpselt ja selgelt. Nad on võimelised mistahes igava loo muutma põnevaks vestluseks. Niisiis annavad nad oma tundeid loo suhtes edasi žestide ja näoilmetega, mis omakorda tekitab vestluspartneris suuremat huvi loo vastu.

6. Ära karda olla veider

Võib-olla uisutamine ja akrobaatika ei ole kütkestava inimese tugevad küljed, kuid nad ei karda võtta vastu uusi väljakutseid ja näida neid tegevusi proovides kohmakad. Kummalisel kombel tekitab see inimestes hoopis austust ja imetlust. Kui olla valmis oma nõrkadel külgedel välja paistma ja näida seeläbi veider, tekitab see inimestes hoopis mõistvust.

7. Küsi julgelt küsimusi

Veetlevad inimesed võivad endast julgelt rääkida ning see ei valmista neile väljakutset. Nad ei karda küsida küsimusi ja seejuures avaldada detaile ka enda kohta. Nad tunnevad huvi, mida nende vestluspartner mõtleb ja see muudab nad usaldusväärseks ning aitab leida ühiseid jututeemasid. Niisiis tasub küsida küsimusi ja arendada dialoogi.

8. Mäleta nimesid

Karismaatilised inimesed mäletavad alati nende inimeste nimesid, kellega nad kokku puutunud on ja samuti ka mõnd pisiasja. Kui kutsuda kas või vähetuttavat vestluspartnerit nimepidi, paneb see nad ennast tähtsamini tundma ja jätab vestlusest olulisema mulje. Järelikult võib kindel olla, et kui mäletada inimese nime ja samuti tema sõprade, kodulooma või mõne sugulase nime, suhtuvad nad vestlusesse positiivsemalt.

9. Kuula rohkem ja räägi vähem

Suurem osa inimesi ei suuda oma vestlusparnerit kuulata. Loomulikult soovivad kõik jagada oma uudiseid, kuid jutukaaslases tekitab hea tunde, kui teda ka kuulatakse ning tema loo vastu huvi tuntakse. Karismaatilised inimesed kuulavad, ja see meeldib neile rohkem kui rääkimine, sest kuulamine aitab õppida teise inimese kohta midagi uut ning leida ühine pind meeldivaks vestluseks.

Allikas: brightside.me