Beebi on raseduseajast saanud turvatunnet ema lähedusest, ta jätab meelde sinu lõhna ja puudutuse. Seetõttu on oluline, et ta teaks, et oled tema jaoks alati olemas. Beebi turvatunne on paigas siis, kui ta saab olla sinu süles ja ta ei nuta kunagi niisama. Mida rohkem hoiad enda last süles ja oled tema jaoks olemas, seda parem side teil tekib ja seda tervem on laspe närvisüsteem.

2. Naised peaksid alati ilusad olema

Ainult lastega poseerivad modellid näevad ideaalsed välja. See ei tähenda, et peaksid enese eest hoolitsemise unustama, kuid ära tunne sellepärast stressi, kui näed pisut kodune välja. On loomulik, et kui saad lapse, siis kulub suurem osa energiast lapse eest hoolitsemisele. Samuti pole mõtet põdeda paari lisakilo pärast, mis rasedusega kaasnesid. Kõik saab korda.

3. Lapse äraostmine on alati halb idee

See pole küll parim idee ja võib sageli jätta asjadest vale mulje ning kaotada kiiresti oma mõju, ent sellel on siiski mõni hea külg ka. Kui laps teab, et teda on ootamas igatsetud preemia või maiustus, siis on ta valmis end ka kriitilisel hetkel kokku võtma, kui sul on vaja näiteks midagi tähtsat teha ja tema on just oma jauramisega platsis. Hämmastav, kuidas laps suudab end hambaarsti ukse taga kokku võtta, kui talle lubada, et pärast minnakse koos kohvikusse vms. Tähtis on, et seda ei juhtuks tihti.

4. Teismeiga on õudne

See on loomulik, et laps areneb. Iga laps areneb omamoodi. Mõned on vaiksemad, teistele meeldib end rohkem väljendada. Selle väljendamise all nähakse sageli protestimeelsust. Tegelikult on see loomulik, et laps kasvab, avastab uusi asju, tahab vahel protestida, vastu vaielda ja olla teistsugune. See käib eneseleidmise juurde.

5. Vanematel on alati õigus

Tegelikult pole sul kui lapsevanemal alati õigus. Kõige vähem on sul õigus tema eest otsustada, mis talle võiks meeldida või sobida. Arvesta sellega, et lapsest kujuneb niikuinii iseseisev inimene oma iseloomu, maailmavaate ja eelistustega. See ei tähenda, et laps võiks teha, mida iganes ta soovib. Loomulikult võid seada piirid. Lapsevanemaks olemine pole alati lihtne, kuid rahuliku meele säilitamine ja oma laste tingimusteta armastamine aitab suhteid hoida.

Allikas: yourtango.com