William Shakespeare armastatud lustakas näitemäng "Nagu teile meeldib", oli see, mis nime populaarsuse kasvule alguse pani. Nime tähenduseks on aga "kaunis roos." Nimi oli oma populaarsuse tipul 1940-80, seejärel hakati eelistama lühemat varanti Rose.

2. Mei

See hiinapärane nimi on levinud kõikjal, tähendades ühtlasi ka kevadist ilu ja maikuud. Eriti populaarne oli nimi 1980-ndate paiku.

3. Romeo

Itaalia juurtega kaunis poisinimi on algse tähenduse saanud sõnapaarist "pilgrim to Rome" ehk "palverännak Rooma." Tähenduseks ka atraktiivne, kirglik armastaja. (Aitäh, Shakespeare!) Aastal 2002 panid David ja Victoria Beckham oma teise poja nimeks Romeo ja see tõi kõlava nime taas populaarsete hulka.

4. Jamila

Ilusa kõlaga tütarlapse nimi, mille meessoost vasteks on Jamil. Nimi on araabia taustaga ja tähendab, üllatus-üllatus, imekaunist.

5. Adonis

See poisslapse nimi on kreeka mütoloogia taustaga. Adonis oli võluv noor karjane, kelle armastatuks oli Aphrodite ise. Adonis on tuntud ka kui meesiluduse sünonüüm.

6. Callista

Kreeka naisenimi, tähendusega "kõige kaunim". Tänapäeval on nime taas tuntuks teinud näitlejanna Calista Flockhart, sarjast Ally McBeal.

7. Jolie

Selle nime tähendus on niisama kaunis kui selle kõla. Numeroloogia järgi tähendab see inimest, kes teeb teistega koostööd, et luua harmooniat ja ilu. Nimi oli poplaarne 1970-ndatel ja kerkis taas esile aastatuhande vahetuse paiku.

8. Beau

Prantsuse juurtega poisslapse nimi Beau on tähendusega "kaunis". See mehine nimi oli populaarne aastal 2014.

9. Venus

Venus (Veenus) on ühteaegu nii planeet, kui ilu ja armastuse jumalanna. Enam suursugusem ei saa üks kaunis nim ollagi! Nimi oli eriti populaarne 1980-ndatel, mis sündis ka maailmakuulus tennisist Venus Williams.

10. Arabella

Kaunikõlaline ladina taustaga nimi tähendab "armastavat", "graatsilist" või "palvetele vastamist." Nime lõpp -bella, lisab tähenduseks ka "kaunis." Variant Isabella on samuti levinud.

11. Kenneth

Šoti ja iiri taustaga nime tähenduseks on "tules sündinud" ja "kaunis." Kaunismehe sünonüümiks sai Ken üldsuse jaoks siis, kui see nimi pandi Matteli mänguasjafirma poolt populaarse nuku Barbie sõbrale.

12. Bonnie

See kaunis šoti päritolu nimi tähendab "ilusakest". Prantuse algupäraks on aga Bonne. Nimi sai suurema populaarsuse osaliseks kui Tuulest viidud" peategelased selle oma tütre hüüdnimeks panid. Hispaania variant Bonita on samuti väga kaunis.

Alliaks: goodhousekeeping.com