1. Punu endale päris oma pesa

See hakkab olema koht, kus sa veedad lähitulevikus enamuse oma ajast — seal sa imetad ja rahustad oma last ning, olgem ausad, veedad nii mõnedki ööd poole tunni kaupa tukastades. Seetõttu peab seal olema maksimaalselt mugav ning kõik sinu käe järgi sätitud. Ideaalne on muretseda juba aegsasti endale suur, pehme ja mugav tool, kus lisaks tekkidele ja patjadele on käeulatuses ka lauake, kus kõik sinu lemmiksnäkid, joogianum, kreemid, beebi mänguasjad, lutid ja muu vajalik.

2. Söö täisväärtuslikku toitu ja joo toasooja taimeteed/sidrunivett

Kuna su keha taastub rängast katsumusest ja vajab selleks aega, rahu ning kütust, siis samal ajal kui su organid end oma endistesse asukohtadesse tagasi paigutavad, proovi süüa võimalikult kergesti seeditavaid ning sooje toite. Kindlasti tasub vältida tooreid asju ja gaseeritud jooke. Seedimist aitavad soodustada ka taimeteed (ingver, kurkum, apteegitill ja mesi aitavad ka rinnapiima teket soodustada) ning sidrunivesi. Jälgida tuleb, et need oleksid toasoojad, liiga kuumad ja liiga külmad joogid aeglustavad paranemisprotessi.

3. Valmista toitu ette ning külmuta

Eriti lihtne on sellisel viisil toimida puljongiga ning seejuures pole tähtis, kas eelistad taimset või lihast ja kontidest tehtud puljongit — see soe ja vedel toit on parim ravim. Lisaks võib külmutada erinevaid kastmeid, miks mitte valmistada tervislik bolognese kaste, ühepajatoit või makaroniroog. Üle jääb vaid üles sulatamise vaev.

4. Investeeri palgatud abisse

Pane juba aegsasti raha kõrvale selle jaoks, et kui lapse isal, pereliikmetel või sõpradel pole võimalik sulle appi tulla, saad kutsuda koristaja, massööri, imetamisnõustaja ja tellida toitu koju. Hellita ennast süümepiinadeta ja ära praegu raha loe, usu, see on seda väärt.

5. Maga

Kuigi sellest räägitakse palju, et beebiga koos tuleb tukastada, siis seda on kergem öelda kui teha. Esimese kolme nädala jooksul on see aga lausa eluliselt oluline, et su meeleolu magamatuse ja väsimuse tõttu ei langeks.

6. Keeldu külalistest

Mõtle hoolikalt läbi, keda sa praegu näha tahad ja keda mitte. Luba uksest sisse vaid neid inimesi, kes saavad ja soovivad sulle abi ja tuge pakkuda. Kõik need uudishimulikud, kes tahavad lihtsalt titte näha, jäta hilisemaks korraks.

Jaga
Kommentaarid