Foto: Raigo Pajula

Üritust külastasid ka selle aasta juunis sünnitusmajas ilmale tulnud kolmikud ning trepikontserdi andnud viiuliansambli koosseisu kuulusid 2009. aastal samas sünnitusmajas ilmavalgust näinud Marta, Miina ja Paula.

Foto: Raigo Pajula

Juba kolmandat aastat tegi Suhkruingel kõikidele keerulise sünnilooga ja enneaegselt sündinud beebide vanematele, kes viibivad sel päeval meie haiglas, ka magusa üllatuse.

Foto: Raigo Pajula

Igal aastal sünnib Eestis ligi 800 last enne oma õiget aega. Lapse sünd on üks elu kõige tähtsamaid ja positiivsemaid kogemusi. Tuua laps ilmale ennetähtaegselt, on nii ema kui pere jaoks märkimisväärne emotsionaalne läbielamine. Igasugune toetus, nii moraalne, materiaalne kui emotsionaalne, on lapsevanematele väga oluline. Sirelililla valguse süütamine enneaegse sünni päeval on üks ilus võimalus, millega oma toetusest märku anda.

Foto: Raigo Pajula

Sel päeval mõtleme ka nendele pisikestele enneaegsetele beebidele, kes ei suutnud kaua elada. Need lapsed jäävad kõigi südametesse kui „inglilapsed”. Toetame oma mõtetes nende vanemaid ja lähedasi. Samuti mõtleme ka arstidele, õdedele ja ämmaemandatele, kes igapäevaselt puutuvad kokku enneaegselt sündinud beebide elu ja tervise eest hoolitsemisega.

Ülemaailmselt on 17. november kuulutatud enneaegse sünni päevaks, mille eesmärgiks on juhtida tähelepanu enneaegsuse olemusele ja sellega seotud probleemidele. Enneaegse sünni päeva tähistati maailmas esmakordselt 2011. aastal ning Eestis on seda päeva tähistatud alates 2013. aastast. Tänaseks annab enneaegse sünni päevale igal aastal oma panuse üle 100 riigi üle maailma.

Foto: Raigo Pajula

Keskhaigla sünnitusmajas tähistati enneaegse sünni päeva hulga erinevate tegevustega, üheks traditsiooniks on kujunenud trepikontsert, mille raames esinesid sel aastal Tallinna Vanalinna Hariduskolleegiumi viiuldajad ansambliga „Võlukeeled”.

Lisaks on saanud tavaks valgustada sünnitusmaja sirelilillaks, sest just see värv on enneaegsete tunnusvärviks, tähistab uue elu algust ning sümboliseerib optimismi. Valgustamisega toetab sünnitusamaja valgusdisaini firma RGB Baltic.

Fotode autor on Raigo Pajula.