Vastsündinute osakonna juhataja dr Pille Saik märkis, et kuigi remondi käigus uueneb ka osakonna välisilme, on renoveerimisega kaasnevad töökorralduslikud muutused hoopis suurema kaaluga. „Laps saab olla rahulikult ja privaatselt koos oma vanematega palatis. Õde ja arst on need, kes palatite vahel liiguvad, mitte aga vanemad," selgitas dr Saik.

„Vanemate soojus ja hool on oluliseks komponendiks terviseprobleemiga vastsündinu kiiremaks kosumiseks. Samal ajal õpivad vanemad ka oma lapse vajadustega toime tulema. See omakorda toob kaasa selle, et kõikvõimalikke meditsiinilisi protseduure tehakse neile lastele vähem, kuid samas annab ravi parema tulemuse," lisas dr Saik.

Pelgulinna sünnitusmaja oli Eestis esimene sünnitusmaja, kus loodi perepalatid ja lubati tervel lapsel olla sündimise hetkest alates koos oma ema ja isaga. Nüüd, 23 aastat hiljem on Pelgulinna sünnitusmaja esimene haigla Eestis ja lähiriikides, kus intensiivravi vajav vastsündinu saab olla pidevalt oma pere juures.

Oktoobris algav remont patsientide vastuvõtmist ei takista. Ka remonditava vastsündinute osakonna töö korraldatakse selliselt ümber, et ükski patsient abita ei jää.

Vastsündinute osakonda renoveerib OÜ Nordlin Ehitus. Uuenenud osakond on plaanis avada järgmise aasta veebruaris.