Foto: Pelgulinna Sünnitusmaja

“Amplituud EEG on aparaat, mille abil saame kindlamalt diagnoosida vastsündinu krambisündroomi — kahtlusel vastsündinu krampidele saab selle aparaadiga diagnoosi kinnitada või ümber lükata. Samuti nende vastsündinute puhul, kellel on sünnil olnud hapnikupuudus, on võimalik hinnata aju aktiivsust ja otsustada vahetus sünnijärgses perioodis edasise ravitaktika ja täiendavate uuringute vajaduse üle. Ka enneaegsete laste ja rasket sepsist põdevate laste puhul võib EEG uuring olla informatiivne” selgitab dr. Pille Saik, Pelgulinna Sünnitusmaja lasteosakonna juhataja.

Kaks kuud väldanud annetuskampaania toimus Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfondi ja Colonna Kinnisvara ühise ettevõtmisena. “Oleme väga tänulikud Colonna Kinnisvarale ja kõigile teistele annetajatele, kelle abil kallis aparaat sünnitusmajja jõuab. Amplituud EEG on ülivajalik seade, mida Pelgulinna Sünnitusmajal seni polnud ja nüüd on see personalile suureks abiks,” sõnas Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfondi nõukogu liige Eeva Kauba.

Ajumonitor maksis 20 600 eurot, millest 4000 eurot koguti telefoniannetustena ning 14 500 detsembris toimunud Colonna aastalõpugalal. Ülejäänud summaga toetas Colonna Kinnisvara. „Meil on juba traditsiooniks saanud, et eduka tegevusaasta lõpuks korraldame heategevusaktsiooni, mis pöörab tähelepanu just kõige väiksematele ilmakodanikele,“ ütles Roberto de Silvestri, Colonna Kinnisvara juhatuse esimees.

Foto: Pelgulinna Sünnitusmaja

Varasematel aastatel on aastalõpukampaania abil Pelgulinna Sünnitusmajja ostetud uus kuvöös ning renoveeritud kaks peretuba.

Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfondi kohta saab pikemalt lugeda aadressil www.aitaalustadaelu.ee

ja Pelgulinna Sünnitusmajast www.synnitusmaja.ee