Treening

Kui sulle tehti keisrilõige, pead ootama vähemalt 4-6 nädalat, enne kui võid uuesti treenima hakata. Kindlasti pead hoiduma kõikidest liigutustest, mis võivad su kõhule haiget teha (näiteks kõhulihasteharjutustest). Loomuliku sünnituse puhul võid kohe püsti tõusta ja kõndima hakata, kui kõik läks hästi ja kui oled selleks valmis. Kuid raske füüsiline treening tuleks kindlasti edasi lükata vähemalt kuu aega.

Seks

Mõni naine on valmis vallatlema juba paar nädalat pärast sünnitust, teisel võib kuluda koguni aasta enne, kui ta on nõus mehe endale uuesti lähedale laskma. Ainult sina otsustad, millal sa valmis oled ja millal tunned end piisavalt hästi, et uuesti asja kallale asuda. Esimesteks kordadeks varu kindlasti libestit ja ära pelga seda kasutada!

Raskete asjade tõstmine

Esialgu ei tohi sa tõsta midagi raskemat kui beebi ja see peaks jääma nii vähemalt kuuks ajaks pärast sünnitust. Kui kuu aja pärast veel end nõrgana tunned, ära pinguta! Tee kõike oma tunde järgi! Kui sul on mudilane, kes samuti sülle nõuab, kükita või istu tema juurde ja lase tal endal sulle sülle ronida. Ja esemete tõstmise jaoks kõverda end põlvedest, mitte pihast.

Vannis käimine

Pole midagi lõõgastavamat kui mõnus soe vann, kuid vahetult pärast sünnitust ei ole see sull soovitatav. Kindlasti peaksid ootama nädalakese-paar, kui sulle tehti õmblusi, keisrilõike puhul seni, kuni arm on paranenud. Esialgu ära lisa vannivette vahtu või õlisid, mis võivad arme ja õmblusi ärritada. Igaks juhuks küsi oma arstilt üle, millal võiksid esimese vanni võtta.

Auto juhtimine

Kui saad pärast sünnitust kenasti istuda, võid kasvõi kohe rooli minna, kuid see pole siiski väga soovitatav, sest tõenäoliselt valutab su keha erinevatest kohtadest nii, nagu sa pole varem tundnud ning päris kindlasti on su mõtted kogu aeg tita juures, mitte liikluses. Võid endale ja teistele ohtlik olla. Anna endale beebiga harjumiseks natuke aega enne, kui pikemaid sõite ette võtad.

Dieet

Kuigi soov kiiresti endisesse kaalu ja endist figuuri tagasi saada on suur, ei tohi sa kindlasti endale rangeid piiranguid seada ja karmile dieedile minna. Kui end nälga jätad, jääb nälga ka beebi. Allergiate ja gaaside vältimiseks on nagunii soovitatud vältida šokolaadi ja magusaid saiakesi ning kihisevaid jooke ning veel hulka toiduaineid, lisaks kulutab imetamine tohutult energiat ja lisakaloreid saad põletada beebiga õues jalutades.

Kohv ja sushi

Hea uudis — kohv ja sushi, mis raseduse ajal olid keelatud, on sulle nüüd jälle mõõdukas koguses lubatud ka siis, kui toidad last rinnaga. Kõik toiduained, mis beebile allergiat ja gaase ei tekita, võivad nüüd uuesti su menüüsse lisanduda. Ainus, mida peaksid vältima, on terav vürts — väga vürtsikad road muudavad rinnapiima maitset ja beebidele üldiselt ei meeldi.

Foto: Unsplash

Allikas: whattoexpect.com