Kuid raseduse varases järgus tõmbuvad paljud naised tagasi — uus olukord avaldab lihtsalt liiga tugevat mõju. Sellele lisanduvad tüüpilised raseduse algusjärgu probleemid nagu iiveldus ja väsimus. Ning: paljude naiste jaoks ei sobi rasedus ja seks kokku. Uus seisund on veel õrn, seks võib sellele kahjulikult mõjuda — see hirm tekib paljudel naistel, vähemasti esimestel nädalatel.

Teisest küljest on väikevaagnas asuvad organid juba raseduse alguses parema verevarustusega, mis tõstab libiidot. Paljud naised jõuavad nüüd ka kergemini orgasmini. Ning eelkõige paarid, kes on lapse nimel kauem vaeva näinud, saavad end nüüd tõeliselt vabalt tunda, sest ei pea seksi ajal eostamisele mõtlema. Nii võib raseduse õrnast esimesest faasist saada ka intensiivne lustiaeg.

Meditsiiniline fakt: regulaarne seks raseduse algusjärgus ei suurenda raseduse katkemise ohtu. Vaid verejooksude korral soovitavad arstid seksist ajutiselt loobuda. Pärast ohu möödumist võib normaalset suguelu jätkata.

Teine trimester: puhas elurõõm

Alates 16. kuni 30. rasedusnädalani tunnevad paljud rasedad end väga hästi, sest organism on uue seisundiga harjunud ja muutunud väga naiselikuks: rinnad on suuremad ja vormid ümaramad. Ka kõht pole veel liiga suur. See loob head eeldused seksi nautimiseks. Kuid samal ajal, kui ema tunneb lapse esimesi liigutusi, tekib ka küsimus: mida tunneb laps seksi ajal? Kas see häirib teda? Kas laps tunneb survet, kui kõht orgasmi ajal kõvaks tõmbub? Ka tulevased isad tajuvad nüüd, et kõhus on keegi kolmas. Mõnikord tundub neile, et naine tegeleb vaid sündimata lapsega ja nemad on teisejärgulise tähtsusega. Ning nad kardavad tihtipeale, et seavad pisikese ohtu.

Lapsega ei juhtu seksi ajal midagi

Meditsiiniline fakt: naise orgasm mõjutab emakat ja lühikese aja jooksul pumpab platsenta tõepoolest lapseni vähem verd. See aga treenib lapse vereringet ning ei kujuta endast mitte mingil juhul nii suurt puudujääki, et see võiks last ohustada. Lapsega ei saa seksi ajal midagi juhtuda: ta on looteveega ümbritsetult turvaliselt emakas — ka tugevate tõugete korral hõljub ta ohutult vees, eeldusel, et emakakael on suletud. Te ei pea kartma ka seda, et laps saab seksi ajal viga: anatoomiliselt on täiesti võimatu, et peenis satub lapse lähedusse. Vaid siis, kui on kalduvus enneaegsete tuhude tekkeks ja emakakaela enneaegseks avanemiseks, on parem seksist loobuda.

Viimane trimester: õige ümmargune

Alates umbes 30. rasedusnädalast on raskem leida asendit, kus kõht ette ei jääks. Kuid ka raseduse ajal kehtib reegel: lubatud on see, mis meeldib ja valu ei tee! Kõige populaarsem asend: lusikad. Naised, kes soovivad seksi ajal mehele otsa vaadata, võivad mehe peal istuda. Ka nendes asendites ei sega kõht põrmugi:

  • Naine on selili voodis, jalad maas, mees põlvili tema ees.

  • Naine on selili, mees toetub kätele.

  • Naine põlvitab voodi ees, toetudes käte ja ülakehaga voodile, mees on põlvili tema taga.

Füüsiline lähedus on raseduse ajal eriti oluline, kuigi see ei tähenda, et alati peaks jõudma sugulise vahekorrani. Ka silitamine, massaaž ja õrnad puudutused kuuluvad asja juurde.

Enamiku meeste jaoks on suur kõht erootiline

Raseduse hilises järgus õpivad paljud naised ära oskuse, mis on hea seksi jaoks väga oluline: nad ütlevad, mis neile meeldib ja mis mitte. Ning kindlasti pole vaja muretseda sellepärast, et mehe jaoks pole suure kõhuga naine enam atraktiivne. Pealegi, ka rinnad on nüüd topeltmõõdus. Enamiku meeste arvates on lopsakus erootiline.