Imetamine võib algul olla tõeline piin. Selleks, et katkisi ja veritsevaid rinnanibusid natukenegi rahustada, võiks kodus kreem ootamas olla. Imetamisnõustajad soovitavad Purelani, sünnitusmajas anti Bepantheni, väga hea nibukreem on ka Palmersil. Samuti on paljud emad leevendust saanud Multi Mami nibukompressidest. Kreem tuleb peale määrida pärast imetamist ja seda ei pea enne uut söögikorda maha pesema.

Muidugi võid rinnanibusid määrida ka rinnapiimaga, kuid mõnikord sellest ei piisa.

Kapsas

Pole paremat piimapaisu leevendajat kui värske kapsas! Kui tunned, et tissid on kõvad, paistes ja pakitsevad, lüpsa või pumpa natuke piima välja ja pane rinnahoidja sisse külmad värske kapsa lehed. Kapsas jahutab ja pakub kiiresti leevendust.

Tsingiga mähkmekreem

Beebi pepu on väga õrn ja ärritused on kiired tekkima. Mähkmelööbevastane kreem on hädavajalik.

Pea meeles seda, et kreemi tuleb nahale määrida tavaliselt hästi õhukese kihina, sest paks kreemikiht mitte ei leevenda punetust, vaid ärritab veelgi rohkem.

Külmakott

Kui said sünnituse käigus rebendeid ja sinu alumist otsa tuli õmmelda, on sealt veel tükk aega paistes ja külmakott aitab ebamugavustunnet vähendada ning paistetust alandada.

Vähemalt nädalaks süüa/söögitegemise materjali

Kui tähtaeg hakkab lähenema, varu külmik ja köögikapid toitu täis. Sul tõepoolest ei pruugi jääda aega poeskäiguks ning siis on hea, kui sul on kodus alati midagi võtta.

Majapidamisseep

See, kui palju üks väike inimene suudab riideid määrida, on täitsa hämmastav! Parim vahend okse- ja kakaplekkide eemaldamiseks on majapidamisseep, mida tänapäeval paljudes kodudes tavaliselt ei leidugi. Sapiseep on ka sobiv.

Kuidas su lähiaastatel kõige parem on oma kodus ettetulevaid plekke eemaldada, sellest loe SIIT!

Ohtralt pabertaskurätikuid

Varu neid kohe kümnete karpide kaupa, kui sul on võimalik neid kusagil säilitada. Pane üks karp igasse ruumi, et sul oleks neid alati kohe võtta, kui on vaja okset, kakat või ila (või pisaraid) pühkida.

Erinevat sorti mähkmed

Mähkmed on erineva lõikega ja nende valmistamiseks kasutatavad materjalid erinevad samuti. Mõni lõige ei pruugi titale sobida, näiteks võib vedel kaka pidevalt kintsu vahelt või selja pealt välja voolata, või ei sobi tita pepule mähkme koostis ja tagumik on pidevalt ärritusest punane.

On hea, kui saad erineva firma mähkmeid kohe võrrelda ja testida.

Lutt

Ka siis, kui sa oled raseduse ajal täiesti kindel, et sa ei hakka titale lutti pakkuma, võid sa ümber mõelda, kui laps on kolm tundi järjest lohutamatult nutnud ja sa tõesti ei tea enam, mida temaga pihta hakata. Võib-olla on just lutt see, mis ta hetkega maha rahustab.

Aga proovi nutva beebi rahustamiseks kindlasti ka seda meetodit, mida tutvustab lastearst selles videos SIIN!

Valuvaigisti/palavikualandaja nii emale kui beebile

Sul endal võib esineda kõhu- või peavalusid, tital võib kõige ootamatumal hetkel tõusta palavik.

Tavaliselt juhtub see hilisõhtul või keset ööd või siis, kui mees on just tööle läinud ja sul pole võimalik ravimit hankida.

Midagi magusat

Väga paljudel naistel, kes rinnaga toidavad, tekib suur magusaisu. Energiat on vaja, sest tita imeb ju suure osa tähtsatest ja organismi jaoks vajalikest ainetest välja ning kiire turgutus šokolaadi, kommi vms magusa näol on vajalik.

Varu endale korralik kommikott kappi valmis, et saaksid kohe maiustada, kui isu tekib.

Need on siis asjad, mida kohe pärast sünnitust vajad. Kui aga sünnitama minekuks veel kott kokku panemad, siis need asjad, mis tuleks sünnitusmajja kaasa võtta, on SIIN!

Kui sinul on sünnitamise kogemus juba olemas, siis jaga kommentaariumis ka oma mõtteid — mis olid need asjad, mille järgi sa kohe sünnitusmajast välja saades poodi läksid?