Uuringu läbiviijad leidsid, et uuringugrupis osalejate seas oli kaks korda rohkem just neid naisi, kes olid ise viljatud ja seejuures ka sündinud madala kehakaaluga, (vähem, kui 2,5kg) kui neid, kes otsisid abi, sest nende abikaasa/partner oli viljatu või siis polnud paari viljatus välja selgitatud.

Need näidud püsisid tõestena ka pärast seda, kui uurijad olid arvestanud ka teiste naiste viljatust mõjutavate faktoritega, nagu näiteks nende kehamassiindeks (BMI) ja asjaolu, kas nad olid varem sünnitanud või mitte.

Siiski, need uuringud olid esimesed, mis sellist seost täheldasid, seega on vaja läbi viia rohkem uuringuid, et tõestada väidet, et väiksema kehakaaluga sündinud naised on suurema tõenäosusega viljatud. Uuringud on läbi viidud Rootsis, seega ei saa veel kindel olla, kas uuringute tulemused vastavad tõele ka teistest maadest pärit naiste puhul.

Varasem uuringud on näidanud, et naised kes kaalusid sündides vähem, kui 1,5 kg, sünnitasid väiksema tõenäosusega oma 20ndate eluaastate keskel, kui need, kes kaalusid sündides rohkem. Kuid need uuringud ei analüüsinud seda, kas nendel naistel oli viljatusega probleeme või mitte.

Uus uuring analüüsis informatsiooni, mis saadi rohkem kui 1,200 heteroseksuaalselt naiselt (enamus oma 20ndates ja 30ndates), kes taotlesid viljatusravi koos oma partneritega, aastate 2005 ja 2010 vahel.

Umbes 38 protsenti uuringus osalejatest olid viljatud naise tõttu, 27 protsenti mehe tõttu, umbes 7. protsendil oli viljatusprobleeme mõlema partneri pärast ja 28. protsendil jäid viljatusprobleemid selguseta.

Umbes 3 protsenti naistest olid sündinud enneagselt (enne 37. rasedusnädalat), ja 3,6 protsenti kaalusid sündides vähem, kui 2.5 kg.

Sünnikaalu ja viljatuse vaheline seos pole täpselt teada, aga üks võimalus on see, et kui loote loomulik kasvamine üsas on takistatud, siis see mõjutab ka loote reproduktiivsüsteemi arengu kulgu. Varasemad uuringud on välja toonud ka loote arengu ja ovulatsiooni kulgemise seose.

Uuringu viidi läbi Rootsi Linköping University teadlaste poolt ja avaldati ajakirjas BMJ Open.