Millegipärast on mul siiani meeles hetk, kui minult küsiti, kas ma tahan minna rasedate patoloogiaosakonnast (see haiglahoone, kus ma olin) sünnitusosakonda (teine hoone, umbes 300 m kaugusel) läbi maa-aluse koridori või läbi pargi. Tahtsin minna läbi pargi ja läksingi sanitari saatel aovalgel kell neli öösel läbi haigla pargi - ööbikud laksutamas, kõik puud õites ja mina nagu unes sammumas läbi selle imelise suveöö oma tütrekest sünnitama. Palusin mõttes esiemade kaitset ja oleksin nii väga tahtnud olla Eestis...

Sünnitus ise oli kerge, aga pisike viidi kohe minema ja ma nägin teda uuesti alles mitme tunni pärast, kui olin suutnud end juba püsti ajada ja intensiivravi osakonda minna. Ta oli nii imetilluke, nii kõhnuke ja nii habras. Sünnikaal oli 1900g. Õnneks suutis ta ise hingata. Esimene nädal oli kohutav – olin lapsest eemal tühjas ja kõledas palatis, mind lubati teda vaatama ainult loetud arv kordi päevas, tütreke oli soojendusvoodis, ma ei saanud teda ei sülle võtta ega imetada. Mingi ime läbi piim mul siiski tekkis, niisiis sai ta minu piima, alguses lutipudelist ja paar nädalat hiljem suutis ta juba ise veidi imeda.
Nädala pärast viidi meid teise haiglasse üle. Olen lõpmata tänulik kõigile sealsetele arstidele ja õdedele, kes õpetasid seda pisikest inimhakatist mähkima, pesema ja hoidma. Kui ta kahekiloseks oli saanud lubati meid koju.

Esimesel eluaastal oli titaga palju mitmesuguseid hädasid ja kohati olin ikka lausa meeleheitel, aga kõigest sellest saime üle. Minu imepisikesest haprast beebist on sirgunud väga tubli ja tragi kuueaastane plikatirts, kes on toonud meie pere ellu nii palju siirast rõõmu.

Foto: Erakogu

Tahan soovida kõigile enneaegsete laste vanematele jõudu, kannatlikkust ja usku tulevikku. Nii tore, et Eestis on plaanis rajada intensiivravi perepalatid, see oleks väga suur kergendus enneaegsete laste emadele ja isadele, kui nad saaksid olla koos oma pisikesega esimesest päevast alates.

Ulla

Vaata ka: Kingi pere

Foto: Kingi pere