Arstid soovitavad oma patsientidele sageli, et magagu nood ilma aluspesuta. Sest kui jalgevahe on kogu aeg kaetud, eriti kangaga, mis ei ima vedelikku ega lase nahal hingata, koguneb sinna niiskus ning see loob bakteritele ja pärmiseentele täiusliku elukeskkonna.

Eriti kehtib pesuta magamise soovitus naiste suhtes, kel parajasti käsil kliimaks. Mida rohkem riideid nad kannavad, seda rohkem öösiti higistavad. Kui nahk kaldub sügelemisele või ärritub kergesti, siis seda enam soovitavad günekoloogid lasta kehal hingata. Kui päris alasti magada ei taha, võib ju seljas olla ka õhuline öösärk.

Kuid kas sama soovitus kehtib ka meeste suhtes?

Enam-vähem, ütlevad uroloogid. Aluspükstesse koguneb niiskus ja soojus ning meestegi kehal olevad bakterid armastavad niisugust elukeskkonda väga. Aga mida rohkem baktereid, seda suurem on tõenäosus nahaärrituse ja -põletiku tekkeks.

Ka spermatootmine on neil meestel, kes alasti magavad, parem. Munandid vajavad õiget temperatuuri, et sperma tootmine optimaalne oleks. Aluspesus magades on keskkond munandite jaoks liiga soe ning sperma kvaliteet kannatab.

Kui aga mehed tõesti soovivad pesus magada, peaksid nad kandma hingavast materjalist ja laia lõikega pükse.

Ja kui sul on hommikuti raske tõusta, sest oled nii uimane ja väsinud, siis vaata SIIA!

Niisiis — kuidas sina magad — aluspesus või alasti?

Allikas: huffingtonpost.com