Tähendab, mida ma siis nagu tegema pean?! Ma e i saa tulla iga päev töölt ära pool neli, et poole viieks lapsele lasteaeda järgi jõuda. Kirjade järgi on lasteaed lahti kella seitsmeni, aga minus tekitatakse halb tunne juba siis, kui ma pärast viit järgi jõuan. Ega ma ei saa aru, kuidas enamus teisi vanemaid lapsele järgi jõuab nii vara. Kas nad ei käi tööl? Töötavad kodus, mitte linnas? Okei, paar tükki on beebiga kodus, aga ülejäänud?!

Ja nüüd siis kohustuslik talvevaheaeg! Loomulikult tahaksin ma lapsega koos olla ja kaks nädalat järjest ka talvel puhata, aga no saage ometi aru, ühes aastas saab inimene puhkust 28 päeva!!! Suvi on niigi nagu õudusunenägu, sest last pole kuskile panna ja lasteaed on kollektiivpuhkusel. Nüüd hakkab talvel ka see ahistamine pihta. Ja vabandust, aga mul ei ole raha minna välisreisile.

Kas lasteaed saab mind survestada talvevaheaega pidama lapsega? Õpetaja jutu järgi on Liisa "peaaegu ainuke" laps, kes peab järgneval kahel nädalal lasteaias käima, sest "teised vanemad leiavad ikka mõne võimaluse, et laps puhata saaks". Järgmisena soovitas õpetaja, et keegi mul ju ikka leidub, kes lapsel puhata laseks, mõni vanaema või tädi, kui ma ise tõesti kuidagi võimalust ei leia koos lapsega puhata. Vabandust, aga mul tõesti pole kedagi, kes saaks last hoida kaks nädalat. Mu ema ja isa käivad ka ju tööl!

Autos tuli mulle lausa nutt peale. Just sellepärast, et see pole lihtsalt võimalik - kaks nädalat talvepuhkust võtta! Ma leian, et see on lasteaiaõpetajatest täiesti lubamatu niimoodi inimeste tunnetel mängida ja süümepiinu tekitada. Huvitav, kas nad saaksid siis ise puhata, kui kõik lapsevanemad on teada andnud, et nad oma last järgneva paari nädala jooksul lasteaeda ei too? Ja kas siis neil, kellel on vanemad õed-vennad ja koolivaheaeg, hoiavad nooremaid nemad?

Anna meile teada perejakodu@perejakodu.ee kuidas sinu lapse lasteaias lood on? Kas lasteaed on avatud pühadevahelisel ajal?