Esimese ehmatuse järel hakkas Reet otsima võimalust lennata Maltale kasvõi päev-kaks hiljem, sest kiirpassi saamine võtab aega üldjuhul 2 päeva. Leidiski lennu neljapäeva õhtuks Maltale läbi Riia, hinnaks ligi 100 eurot. See andis veidi lohutust.

Niipea kui Reeda tööpäev lõppes, tormas naine Tallinnas, Tammsaare teel asuvasse Politsei- ja Piirivalveametisse, pidades telefoni teel nõu palju reisinud sõbrannaga, kes erilist lootust talle aga ei süstinud, kuid soovitas oma mure kindlasti ära rääkida ja paluda lihtsalt inimlikult teha parim, mis antud olukorras võimalik. Lennuk pidi väljuma järgmisel päeval kell 11.50, Reet pääses aga pärast pildistamist ja järjekorras seismist avaldust täitma alles vahetult enne büroo sulgemist.

Teenindaja kuulas Reeda ära, käis konsulteerimas tagatoas ja lausus, et nad annavad endast küll parima, kuid lootust, et naine passi lennukile mineku ajaks järgmisel hommikul kätte saab, on vaid 1 %. Teenindaja soovitas, et ostku Reet kindlasti õhtusele lennule pilet juhuks, kui lõunasele lennule ei jõua. Sellele, kas pass järgmisel päeval kohe kindlasti valmis saab, ju samuti 100% kinnitust ei olnud. Küll aga lubas ametnik helistada Reedale niipea, kui pass valmis on.

Reet ostis neljapäevaõhtusele lennule igaks juhuks varupileti ja broneeris ära ka takso Malta lennujaamast hotelli, sest lennuk oleks maandunud saarel öösel kella 2 paiku. Ja üritas rahulikult magama jääda. Neljapäeva hommikul kell 9 sai Reet PPA-st kõne: „Võite tulla kell 10, teie pass on valmis!“

See oli uudis, mida Reet ei osanud isegi loota — kõik asjadki olid reisiks jäänud eelmise õhtu jooksmise ja närvipinge tõttu pakkimata, kohver poja asjadega oli õnneks siiski koos. Reet viskas kiiruga kotti mõned hädavajalikud asjad, hüppas taksosse ja sõitis PPA büroosse, kus oli aga ilmatuma pikk saba. Numbreid välja andnud teenindaja lohutas, et üle tunni küll ei tohiks minna… Reet pidi aga hiljemalt tunni pärast olema ju juba lennujaamas. Kuulanud Reeda mure ära, mõtles teenindaja hetke ja viis ta ühe parajasti vaba olnud ametniku juurde. Loetud minutite pärast oli Reedal pass käes. Kell 11.20 istus Reet koos pojaga juba lennukis, valmistudes õhku tõusmiseks.

Kui ta Maltal 30-kraadises kuumuses maandus, helistas ta sõbrannale ja ütles: „Kõik see tundub täiesti ebareaalne, aga imesid siiski juhtub. Aga edaspidi jälgin oma dokumentide kehtivust väga hoolikalt.“

Reet on Politsei- ja Piirivalveameti töötajatele ääretult tänulik igakülgse abi ja inimliku suhtumise eest, kuid teistel reisile minejatel soovitab Reet mitte loota imele, vaid reisi broneerides visata dokumendile pilk peale — kas sellega reisile ikka lastakse?  

Sellise soovitusega on nõus ka Politsei- ja Piirivalveameti Tallinna teeninduste juht Tiina Rekkaro, kelle sõnul on reisidokumentide kontrollimine ülimalt vajalik:

"Selleks, et planeeritud ja ammu oodatud reis sujuks tõrgeteta, soovitame aegsasti kontrollida kõigi pereliikmete vajalike reisidokumentide kehtivust ja tutvuda reisisihtkoha viisatingimustega. Kahjuks oleme näinud mitmeid kurvaks tegevaid juhtumeid, kui inimene avastab alles lennujaamas, et tema pass või ID-kaart on kehtetu ning siis on inimest paari tunni jooksul aidata juba praktiliselt võimatu. Me teeme alati kõik selleks, et aidata inimest, kes vajab kiiresti reisidokumenti, ja meil on hea meel, kui saame koos kliendiga rõõmustada, et puhkust ega reisi ei pea edasi lükkama. Paraku peab arvestama, et dokumendi valmimise aeg ei sõltu ainult meie heast tahtest, vaid ka töömahust ja -koormusest. Üldjuhul valmivad kiirkorras tellitud passid tõesti kahe tööpäeva jooksul, nagu on seadusega ette nähtud."