1. Mina olengi perekonna äratuskell. Ma pistan kisama iga asja peale ja seda varahommikust hilisõhtuni. See lihtsalt meeldib mulle ja see meeldib väga teistele ka.

2. Väga palju nalja saab, kui püksi kakada just siis, kui oleme kodust välja saanud. Kui vanematel on kusagile eriti kiire, siis hakkavad nad nii naljakalt rabelema ja edasi tagasi jooksma, mina kaenlas rippumas. Äge!

3. Ei maksa ühe koha peal omi asju ajada rohkem, kui kaks minutit — kui olla pidevas liikumises, siis on ka vanematepoolne pidev jälgimine tagatud. See lapse jälitamine väsitab neid kenasti ja kui nad tukkuma jäävad, siis saangi teha seda, mida ma tegelikult tahtsin. Näiteks köögis jahu laiali puistata.

4. Kui ma ei taha kusagile minna, siis sellest on hea vanematele niimoodi märku anda, et viskan pikali ja olen nii vedeles olekus ja nii raske, kui vähegi võimalik. Põneva tegevuse juurest äraviimist takistab ka see, kui jubeda häälega karjuda. Kui hästi läheb, hakkab vanematel piinlik ja nad teevad näo, et ma polegi nende laps.

Mudilastega hakkamasaamiseks sobivad tegelikult suurepäraselt kriisireguleerijate soovitused. Vaata neid SIIT!

5. Kui keegi soovib mu käest midagi ära võtta, aga ma ei taha anda, siis on mul omad viisid, kuidas hea asja äravõtmist vältida. Alati tasub eest joosta, võib ka teha nägu, et appi, kes see koletis mind taga ajab. See viimane toimib hästi siis, kui ümber on võõrad ja nad aitavad sul oma asjaga põgeneda, sest püüavad sind taga ajava ema või isa kinni, et sind päästa. Kui vanemad on seda asja juba su käest ära tirimas, siis maas püherdamine ja jalgadega trampimine on abiks. Kui neil hakkab taas piinlik, jätavad nad su rahule ja sa võid oma asja endale hoida. Kui oled poes, siis peab selle maksmise hetkeks korraks käest ära andma. Sel hetkel tuleb olla sellise näoga, et vanemad saavad kohe aru, et kui nad seda sulle tagasi ei anna, siis järgneb midagi koledat.

Muidugi võib ema teha ka midagi nii koledat nagu selles videos SIIN!

6. Kui mulle ei meeldi eriti toit, mida mulle pakutakse, siis kõige parem on teha oksenägu ja sülitada toit ema peale, siis määrida seda pähe ja riietesse ja koera peale. Järgmine kord, kui seda pakutakse, tasub jälle alustada oksenäost ja siis korjab ema selle toidu kõige järgneva vältimiseks sinu eest ära.

Foto:Scanpix/PantherMedia

7. Kasutan alati võimalust näidata pere lemmikloomade, kes on majas boss.

8. Korras maja on asi, mida ema tahab, aga mina mitte. Seda saab kõige paremini vältida nii, et kohe, kui ta on ühe nurga sinu asjadest ära koristanud, tuleb see katta uuesti kas ühtlase mänguasjakihiga või siis veel parem, tõmmata laiali kott lemmikloomatoiduga. Tuba pole enam nii vastikult korras ja mina saan koos koeraga näksida. Emal kaob ka isu koristada, kui ta seda jama näeb ja ta mõtleb, et enne oli isegi parem olukord.

9. Mina olen oma uneaegade kunn. Ise tean, millal magan ja kui nad mind sundima hakkavad, siis väsitan ennast jaurates nii ära, et neil on üks visklev viril vingupunn. Paras neile. Ma ju ütlesin, et mina olen oma uneaegade kunn.

Õppetund vanematele selle kohta, kuidas käib üks paariaastase lapse magamapanemine, on SIIN!

10. Alati kasutan ma võimalust oma vanematel jalus olla, kui nad ennast midagi oma meelest tähtsat tegema on sättinud. Jalus siblimine on oluline siis, kui nad süüa teevad, väljaminekuks sätivad, telefoniga üritavad rääkida, külalisi vastu võtavad või muud enda arust olulist teevad. Jalus siblides tunnen kohe ka ennast väga olulisena.

Aga vanematele, kes selliste mudilastega hakkamasaamisel ennast abituna tunnevad, on suurepärased soovitused SIIN!

11. Parim viis mänguasjadega mängimiseks: kalla kõik asjad põrandale, viska osad asjad diivani ja kapi taha ja nendega, mis huvi pakuvad, mängi vähem kui üks minut. Ma tean, et seda kõike tasub teha, sest kui ema on muidu mingeid omi asju tegemes, siis selle peale, kui hakkan raamatut rebima või kui ta kuuleb, kuidas asjad kolksti kapi taha kukuvad, tuleb ta ikka minuga suhtema. Ma ju tegelikult tahangi hoopis temaga mängida!

12. Potireeninguga ei maksa kiirustada. Potitreening lõppeb ju sellega, et pean hakkama oma hädasid üksi tegema ja kes see siis mu kõhu peale puristab, kui mähkmeid enam vahetada pole vaja?

13. Kõik asjad on maailma loodud selleks, et ma saaksin need endale võtta. Kõike, mis kätte saan tasub lakkuda, katsuda, visata, rebida, oma peidukohtadesse viia. Eriti käib see telefonide kohta.

Milliseks väikese lapsega koos elades su kodu peagi on muutumas, seda vaata SIIT!

14. Parim asi, mida vanematega mängida: “Püüa mind kinni, kui saad, sa loll!” Jookse vanemate eest ära alati ja nii kaua, kui jaksad. Kui nad su kätte saavad, siis tuleb valida, kas naerda, kisada või end süldiks teha.

Kui sa nüüdseks lapsevanemana tunned lootusetust, siis loe: 18 põhjust, mis näitavad, et sa oled tegelikult suurepärane lapsevanem

15. Mitte kunagi ei tasu mitte midagi teha esimese palumise peale. Mitte iial!

16. Kõige olulisem reegel: tuleb ära õppida, missuguse näoilme peale vanemad alati sulavad ja kasutada seda ilmet hetk enne seda, kui asi päris jamaks läheb.

Allikas: huffingtonpost.com

Kellel on kodus lapsed, kes klassifitseeruvad "võimatuteks kahesteks", hoolimata sellest, kui vanad need lapsed tegelikult on, võivad seda nimekirja veel pikalt jätkata, kuid olgu eelpooltoodu teile lohutuseks, et ka teiste elu pole meelakkumine ja kindel on, et vähemalt teismeliseeaks kasvavad lapsed ju sellest faasist välja.

Teismeliste puhul pead aga teadma seda, kuidas aru saada, et sinu laps on kanepit tarbinud ja need tunnused on ära toodud SIIN!