2. Poisid on pidevas liikumises. Sina võisid olla tüdrukuna vaikne ja korralik laps, kes ei ajanud ringi joostes kunagi tuba segamini, kuid enamus poisse rahmeldavad ärkamisest magamaminekuni. Nad kargavad sulle hommikul voodisse, tormlevad terve päeva, kuni õhtul väsinult uinuvad. Sinupoolne käitumine võiks olla mitte niivõrd pidurdav kui suunav. Anna talle eesmärk, mille suunas rabeleda.

3. Hakka kandma kõvema tallaga toasusse. Väikesed poisid jumaldavad legosid ja kõikvõimalikke pisikesi jubinaid, olgu need pärit siis mänguasjadekastist või isa tööriistasahtlist. Varem või hiljem astud sa millelegi väga valusale peale. Ja korduvalt. Kuni valu õpetab sind susse kandma.

4. Poiste riietamine on käkitegu. Kui väikese tüdruku riidessepanekul pead arvestama saja asjaga, siis poistega on asi lihtne. Teksad, T-särk ja tennised. Kõik asjad sobivad kõigega kokku.

5. Tema huvi oma peenise vastu algab palju varem, kui sa arvad. See võib tulla sulle üllatusena, kuid poisid mängivad oma peenisega peaaegu sünnist alates. Alates sellest hetkest, kui poiss oma peenise avastab, on tal sellega ka kogu aeg tegemist.

6. Poistele on omane kõik füüsiline. See tähendab, et nad rahmeldavad pidevalt, ronivad mööda mööblit ja maadlevad sõbra või vennaga alalõpmata. Poiste jaoks on füüsiline kontakt väga tähtis. Neile meeldib üksteise otsas ronida ja külg-külje kõrval mängida. Nad väljendavad niimoodi kiindumust, ehkki alailma esineb ka kaklusi, kes keda esimesena lõi. Pidev füüsilise liikumise ja kontakti võimalus teistega tuleb kasuks ka poiste vaimsele arengule.

7. Tõenäoliselt tuleb sul vähemalt korra oma poisslapsega esmaabis käia. Ükskõik, kuidas sa oma poja elukeskkonda ka ei turvaks, ükskord juhtub see ikka, et ta vajab paari pisikest õmblust. Emad tunnevad end tihti sellise juhtumi puhul hirmsasti süüdi, kuid vähemalt nendepoolne mõistmine, kellel ka endal kodus poisid kasvavad, on poegade emadel olemas.

8. Seda pissi leiab igalt poolt, aga mitte potist. Poti kõrvalt, vannitoa põrandalt, seinalt, vaibalt. Ja kui ta kasvab suuremaks, muutub suuremaks ka laialilendava joa raadius. Võtab tõepoolest palju aega, enne kui poisid õpivad oma pissijuga korralikult potti juhtima. Aga suvisel ajal on neil põõsapissi tegemine lihtsam, kui tüdrukutel.

9. Sa pead õppima, et poisse ei maksa tüdrukutega võrrelda. Sel pole mõtet ja see ajab sind peaaegu nutma, kui näed, et sinu rahmeldajast pojaga sama vana tüdruk võib rahumeeli 45 minutit järjest endale pärlikeed meisterdada. Sama vanad tüdrukud ja poisid on enamasti erineval arengutasemel. Poisid on füüsilisemad, tüdrukud pigem nutikamad ja korralikumad. See muutub alles põhikooli lõpus või isegi keskkoolis, kui poisid hakkavad ka õppeedukuselt tüdrukutele järgi jõudma.

10. Poisid jumaldavad oma emasid. Kui öelda kuueaastasele, et ta on nii armas, siis vastab ta enamasti, et ema on veel armsam.

Allikas:today.com