Korraldaja Kunnar Karu selgitas, et Kärumaratoni idee tuli paljuski sellest, et Kõrvemaa spordirajad on lapsevankriga hästi läbitavad. „Varasemalt on elamusmaratonide eel ikka küsitud, kas sobib ka väikeste lastega tulla. Nüüd valisime mõnusamad lõigud välja ja saime rõõmuga välja kuulutada, et kümne kilomeetri rajal on super koos võsukestega natuke sporti teha ja loodust nautida."

Võistluskeskuses ja rajal said kärumaratoonarid kasutada mõnusat Pere ja Kodu lasteala. Mamas' Heaven beebitelgis olid mugavad võimalused imetamiseks, mähkimiseks, puhkamiseks või mängimiseks. Kiiret ei olnud ju kuhugi ja nii hea oli puhkehetkel pehmetel toolidel ja madratsitel lösutada.

Uusi tutvusi leidsid nii pisikesed põngerjad kui nende suuremad saatjad. Rõõmsalt lepiti finišis kokku, et järgmine aasta jälle!

Kärumaraton toimus Kõrvemaa elamusmaratoni raames. Elamusmaratonid on Eesti suurim kepikõnni- ja käimismaratonide sari, mis pakub osalejatele motivatsiooni liikumiseks suvises Eesti looduses. Vaata lisa www.elamusmaratonid.ee.