Iga ütlemise sees on muidugi ka pisike tõetera, kuid tegelikult ei ole kahesed sugugi kohutavamad, kui näiteks kuueteistkümnesed. Sellise suhtumisega, et mingis vanuses lapsed käituvad tunduvalt hullemini, kui teised, liigud lihtsalt kriisist kriisi. Mõned selgitused selle kohta, miks elu kahesega sugugi nii kohutav pole:

Kohutava kahese poolt põhjustatud olukord
Kui kahene paneb su avalikus kohas piinlikku olukorda, siis tahaksid muidugi maa alla vajuda. Ta ei hooli sellest karvavõrdki, et teid ümbritseb tänaval uudishimulik publik, ajal, mil ta jaurates maas väänleb, sest sa ei taha talle veel ühte suhkruvatti osta.

Miks see tegelikult nii kohutav pole
Sa tead sellises olukorras, mida su kahene mõtleb, tahab ja südamest soovib, sest ta väljendab seda sulle kõige selgemal moel. Oota, kuni ta saab teismeliseks ja sul pole aimugi, mis ta peas siis tegelikult toimub. Või kas sa seda tead, mida su mees tegelikult tahab või ka sa ise? Antud juhul on sul vähemalt selge ülevaade olukorrast, mis lahendust vajab ja sul pole vaja pimeduses kobada. Lase tal end tühjaks nutta, kallista teda või osta talle kasvõi suhkruvatti. Sul on vähemalt üks inimene, kelle tegelikke eesmärke sa sel hetkel mõistad. Kui paljud inimesed seda ikka öelda saavad.

Aga kui sa kahese poolt põhjustatud kriisiga kuidagi toime ei tule, siis loe, kuidas kriisiolukorras käituda

Kohutava kahese poolt põhjustatud olukord
Kaheste puhul võib juhtuda ka seda, et ei tema ega sina saa aru, mille üle te tülitsete, sest mõnikord elab ta ikka täiesti omas maailmas, kasutab mingisuguseid enda poolt väljamõeldud sõnu ja nõuab võimatuid asju. Paku talle mis lahendust tahes, see ei sobi talle ja sa oled selles süüdi ka veel tema meelest.

Miks see tegelikult nii kohutav pole
Sa võid oma mudilase muidugi ka kaenlasse haarata ja probleemi tekitanud olukorra juurest lihtsalt minema kõndida, mis on ju tore, sest põhikoolis käiva lapse puhul või näiteks ka jonniva abikaasa puhul pole seda sugugi nii lihtne teha.

Aga sa võid ka teisiti läheneda — võta seda olukorda kui võimalust harjutada ja iseennast koolitada. Sa mõtled ju mõnikord ka töö juures või siis näiteks mehega vaieldes, et tegelikult ei saagi aru, milles see probleem siis on, mille pärast tüli kiskuma hakati? Just kahesega maade jagamine õpetab sulle selgeks fakti, et mõnikord vaieldaksegi lihtsalt sellepärast, et enesetunne on sant ja tahaks vaielda või tülitseda ning lihtsalt nii ongi. Kui õpid oma kahese puhul neid hetki märkama, kus pole mõtet konstruktiivset lahendust otsida, sest teine lihtsalt soovib oma pingeid välja lasta, siis on sul ka kõikide teistega suhtlemine kergem.  Õpi lihtsalt ootama, kuni torm vaibub.

Kui sulle aga tundub, et sa kohe üldse ennast kehtestada ei suuda, siis loe, millised võivad olla sinu vead lapsega suhtlemisel ja kuidas neid parandada

Muidugi ei tähenda ütlus“kohutav kahene”, et sinu laps hakkab pööraselt käituma just kaheselt. Täiseti vabalt võib ta seda teha ka üheselt või kolmeselt, üpris tõenäoliselt aga teismelisena. Võta seda kui loomulikku asja ja keskendu hoopis positiivsele, sest lapse poolt ellu toodud armsad ja naljakad hetked, kui neid vaid märgata, ületavad kõik vaidlused ja tülid mäekõrguselt.