Lapsi kasvatades on kerge unustada, et te olete peale emaks ja isaks olemise eelkõige paar, kes peab veetma aega ka omavahel. Tehke ühest õhtust nädalas kohtinguõhtu, mil te lähete kas teatrisse, kinno või välja sööma ning saate käituda nagu armunud paar, mitte nagu lapsevanemad. Püüdke sel ajal lastest ja majapidamistöödest mitte rääkida — meenutage ühiseid aegu ja veetke mõnusalt aega.

Tehke majapidamistöid koos

Leidke mõned tööd, mida te saate koos teha ja samal ajal juttu rääkida. Tegelege õhtul koos nõudega või pange uut mööblit kokku — tiimina töötamine on efektiivsem ja annab teile rohkem ühist aega.

Sööge koos hommikusööki

Hommikud on lastega perede jaoks kiired ja segased. Minge varem magama, et võiksite ärgata abikaasaga pisut enne lapsi. Jooge koos kohvi ja vestelge omavahel, enne kui peate lapsi äratama-pesema-riietama-söötma. Rahulik ühine algus päevale annab teile mõlemale palju juurde.

Suhelge ka päevasel ajal

Helistage või kirjutage teineteisele meile-sõnumeid. On oluline vahel ka päeval ühenduses olla, kasvõi lihtsalt selleks, et teineteisele midagi ilusat öelda. Ei tohiks laskuda rutiini, et abikaasad suhtlevad vaid hommikul, õhtul ja nädalavahetustel.

Pange lapsed varem magama

Püüdke leida teineteise jaoks aega ka siis, kui lapsed on juba magama läinud. Pange paika kindel kellaaeg, mil lapsed voodisse peavad pugema ning hoidke sellest kinni. Muidugi nuruvad nad vahel lisaminuteid teiega televiisori ees või veel üht lehekülge unejuttu, kuid sellistele asjadele ei tuleks järele anda — nii olete te abikaasaga lõpuks ka ise liiga väsinud, et enam teineteisega suhelda.

Veetke ühine nädalavahetus

Kui töönädalad on kiired, siis tasuks koos aeg maha võtta ja kusagile sõita. Väga hea, kui on võimalik lapsed mõneks päevaks kellelegi hoida jätta, et saaksite võtta aega enda jaoks. Pärast pikemat koosveedetud aega leiate te ka rohkem energiat jälle lastega olemiseks.