1: Elevus

JEHUUU! Me saame lapse! Minust saab päriselt ka lapsevanem. On see tõesti võimalik? Hurraa! Ma ei suuda enam millelegi muule mõelda. Mis ta nimeks saab? Mis ma talle selga panen? Mida ta sööb? Kuhu ma ta magama panen? Mis üldse saama hakkab?

2: Paanika

Ma pean selle haiglast koju tooma ja sellega ise hakkama saama. Kuidas edasi? Kes ütleb, millal teda söötma peab? Mis siis, kui ta nutab? Kas haiglast antakse ikka mingi istruktsioon kaasa? Äkki saaks ikka veel kaheks-kolmeks kuuks haiglasse jääda, nii igaks juhuks? No ainul seni, kuni asja käppa saan?

3: Kurnatus

NII EI SAA JU ELADA! Laske mind parem kohe maha. Kuidas inimesed seda teevad? Kahetunnise ööunega ei ole ju võimalik funktsioneerida, aga siin ma olen, vahetan jälle mähkmeid ja kussutan kisavat elusolendit… Silme ees virvendab udu, ma panin võtmed sügavkülmikusse, ma ei suuda ühte täislausetki moodustada. Unistan, et saaks neli õndsat tundi järjest magada ilma, et keegi kõrva ääres kisama pistaks… Miks keegi ei öelnud, et elu koos imikuga SELLINE on?!

Foto: Shutterstock

Meil on väikelaps!

4: Liiga vara rõõmustasin

No lõpuks ometi paistab tunneli lõpus mingi valgusekiireke. Väike musirull on suuremaks saanud ja suudab isegi kolme-nelja-viie tunni kaupa magada. Mis tähendab, et minagi saan magada. Ja ma sain oma tissid enda valdusesse tagasi, jeeee! Paistab, et nüüdsest läheb elu paremaks.

5: Jekyll ja Hyde

Emotsioonidel on identiteedikriis. Ühel hetkel tunnen lapse vastu ülevoolavat armastust ja õnnepisarad voolavad silmist, sest ta loovutab mulle oma viimase pooleldi äranätsutatud porganditüki ja kallistab mind, aga järgmisel hetkel muutub ta selliseks põrguliseks, et lukustan ennast tualettruumi, et teda mitte aknast välja visata. Kuidas üks väike olend suudab nii kohutava kaose tekitada?!

6: Tähistamine

Laps õppis potil käima. Ta tunneb tähti ja sööb viisakalt. Sai esimest korda endale ise jalatsid jalga. Igat väikseimatki edusammu ja arengut tuleb tähistada suurelt, sest raske on uskuda — see väike tegelane kasvab tõepoolest suureks inimeseks! Rind paisub uhkusest!

Foto: Shutterstock

Meil on lasteaialaps!

7: Kannatlikkus

Ma aitan tal kingapaelu siduda. Ma aitan tal sõpru leida ja nendega suhelda. Ma aitan tal koristada. Ma aitan tal tunnetega toime tulla. Ma aitan tal rattasõitu õppida. Ta aitab mul kannatlikkust õppida.

8: Kahtlused

Kas ma ikka olen piisavalt hea lapsevanem? Kas tal on piisavalt võimalusi ja piisavalt tegevust? Kas ma hoian teda tagasi? Kas ma peaks veel midagi tegema? Kas ma vean teda alt? Kuidas ma tean, et ma teda ära ei riku?

9: Siiras armastus

On uute reeglite aeg! Nüüd ei tohi talle enam musi anda ega teda sõprade juuresolekul kallistada. Ta tahab väga iseseisev olla ja kõigega ise hakkama saada.Ma tean küll, et peaksin rõõmustama, et laps on jõudnud uude arenguetappi ja tema iseseisvuspüüdlusi tunnustama, aga ometi on mul nii kahju sellest, et ta on juba niiiii suuuuuur… ja ma tahaks teda veelgi rohkem musitada ja kallistada.

Foto: Shutterstock

Meil on teismeline!

10: Hirm

Oioi. Tere, hormoonid ja nende kõikumine. Kui kaua see kestab? Kui hulluks asi veel minna võib? See tegelane ei ole enam minu laps, see on mingi hull monstrum!

11: Vangivalvur

Nüüd on minust siis saanud vangivalvur, kes aina pärib: kuhu sa lähed? Kellega? Kes seal veel on? Kas vanemad on ka? Kas vanemad teavad? Aga armas lapsuke ei räägi midagi või vihastab, või veel hullem — valetab. Kas valedetektori lapse külge paariks aastaks kinnitamine oleks hea mõte?

12: Veel suurem hirm

Peagi on ta täiskasvanu. Ja mis siis saab? Kas ta saab ülikooli sisse? Kas ta saab hea töökoha? Kas ta saab elus hakkama? Kas ma olen teinud kõik selleks, et talle hea stardipositsioon anda?

Foto: Shutterstock

Meie laps on täiskasvanu!

13: Veel suurem armastus

Ma sain hakkama! Ma olen kasvatanud omale parima sõbra, kes on mu jaoks alati olemas ja mina tema jaoks loomulikult samuti. Ma aitasin tal pulmi planeerida ja esimest kodu osta. Mul on hea meel, et ta on õnnelikult abielus.

Ja siis ta tuli teatega, et ühel teatud pulgal on kaks triipu… Palju õnne, laps! Sõit ameerika mägedel algab!

Allikas: Huffington Post