Kuigi varasemast on teada, et vanemate omavaheline läbisaamine mõjutab laste heaolu ja tülitsemise ja laste halva tervise vahel on otsene seos, siis selle uuringi käigus jälgitud lastel taoline mõju otseselt ei avaldunud. Laste tervis ei halvenenud, kui nad olid näinud vanematevahelist konflikti. Küll aga oli märkimisväärselt vähem märgitud astma sümptomite esinemist ja kopsude paremat tööd neil päevadel, kui vanemad omavahel hästi läbi said ning laste nähes kallistasid ja suudlesid.

Uuringu üks autoritest tuletab vanematele seega meelde, et peresuhetes ei mängi olulist rolli vaid laste ja vanemate suhe, vaid oluline on ka see, kuidas vanemad omavahel läbi saavad. Lapsed on tundlikud ja tajuvad, kui midagi on valesti, ning loomulikult tunnevad nad ära ka selle, kui suhted on korras ja kõik on õnnelikud. Just siis on kõigil peres hea olla.

Muidugi ei maksa avalike helluseavaldustega liiale ka minna ja oma teismelistel lastel südant sellega pahaks ajada. Olgem ausad — ükski laps ei taha oma vanemate seksuaalsusest eriti palju teada Kuid tavalised sõbralikud kallid ja musid on need, mida laps peab igapäevaselt nägema ja kogema, et terve ja rõõmus olla!

Allikas: Parents