Kivid. Kive saab ühest kohast teise tõsta, sorteerida, üksteise otsa laduda. Suured kivid võivad mängult olla mäed, kilpkonnad või magavad dinosaurused. Keskmised võivad olla loomad või autod. Päris väikesed aga väärtuslikud pärlid või mesimummud. Kive saab värvida, neile silmad külge kleepida... võimalused on lõputud!

Puupulgad. Puust pulgad võivad olla näiteks mõõgad või koos kividega võib nendega mängida golfi. Seo pulgale nöör ümber ja sellest saab õngeritv! Pulgaga saab liivale jooonistada. See võib olla võlukepike või jutupulk: rääkida tohib ainult see, kelle käes pulk parajasti on. Või lao mitu pulka maha ja keksumäng võib alata!

Tualettpaber. Olgu, see pole päris tasuta, aga ei maksa ka justkui midagi. Kui vajad viit minutit vaba aega, ulata lapsele tualettpaberirull, millest ta saab "pilvekesi" rebida (hiljem korja need muidugi kokku ja pane perele tualetti kasutamiseks). Rullist ja neljast pudelikorgist saab aga meisterdada auto või veduri, äkki hoopis mõne vahva looma. Tualettpaber + vesi moodustavad aga vahva "voolimismassi", mis kuivades kivistub.

Liiv. Olgu rannas või liivakastis, liiv on laste lemmik! Kui ilm vähegi lubab, minge koos kaevama ja ehitama.

Sokinukud. Klassika! Vajad pesus õnnetult üksikuks jäänud sokke, paari nööpi, lõnga- või paelajuppe, niiti-nõela ja sokinukuteater võib alata!

Papp. Suurest pappkarbist saab lennuki, laeva või isegi maja. Väiksemast maja loomadele või nukkudele. Või lõika tugevast papist väikesed ruudukesed ja tee neisse sälgud, et ruudukesi saaks omavahel kokku panna ja midagi põnevat ehitada!

Tuubikorgid. Hoia alles värvilised korgid beebi smuutituubidelt. Nendega saab hiljem õppida värve, sorteerimist, ladumist ja palju muud. Või anda lapsele suur lusikas ja kaks anumat, et ta saaks neid ühest kohast teise tõsta. NB! Ole ise juures ja jälgi, et korgid lapsele suhu ei jõuaks.

Puuklotsid. Sae peenikesest puujupist rattakujulisi klotse, nii pikemaid kui lühemaid. Osa neist tee ka pooleks. Nii saab laps neid üksteise otsa laduda ja ehitada väikeseid pesasid ja maju oma väikestele mänguloomadele.

Lapse fantaasia on lõputu ja ei vaja lendamiseks kalli hinnasildiga lelu mänguasjapoest. Vaata ringi ja näed, et maailm on tasuta mänguasju täis. On põhjus, miks laps jätab toas nuppudega vidina unarusse, aga vaimustub õues näiteks hoopis käbidest!

Jaga ka enda vahvaid ideid!

Jaga
Kommentaarid