Mängime Umaga poodi. Mina tahan osta üht mänguasja. Küsin, mis maksab? Uma, 3 a 9 k: “See maksab 16 eurot.” Mina vastan, et no see on päris palju raha, et kas odavamalt ei saaks kuidagi. Uma: “Hmm, no aga teeme siis nii, et see maksab lihtsalt 16 ODAVAT raha. Siis saan mina 16 ja sina odavamalt”.
Kõlab kuidagi USA keskpanaga strateegiana…

Greetel:
Kõnelus lapse (5a) ja vanaema vahel autos.
Vanaema: “Kas sa saad sinna poole vaadata, ega kedagi ei tule? Ma ei näe sinna hästi, sa oled ju minu väike abiline.”
Laps torisedes: “Ma ei saa ju sind kogu aeg aidata,lähen varsti koju. Mis siis — sõidad vastu posti või?”

Monika:
“Emme, vaata, ma sain banaanil tagumiku paljaks!“(sai banaani juurika poolsest otsast lahti)

Pille:
Kõige naljakam lugu pole juhtunud minu endaga. Aga lugu ise oli selline, et olid jõulud. Tuba oli ilusti kaunistatud. Nurgas oli kuusk ja kuusel põlesid küünlad. Aga juhtus, et pere 3 aastane laps jäi haigeks. Lapsel tõusis palavik ja ema ütles, et peab lapsele pepusse küünla panema. Laps punnis vastu, et tema ei taha küünalt pepusse. Ema mõtles, no hea küll, ootame natuke veel ja vaatame. Ootasid siis veel natuke aga lapsel palavik muudkui tõusis. Ema uuesti, et peame ikka pepusse küünla panema. Laps jälle punnis vastu, et tema ei taha. Aga kuna enesetunne oli paha , siis pärast pikka vaidlemist ütles alla andes : No hea küll pange , AGA ärge ainult põlema pange! (Lugu ise juhtus paarkümmend aastat tagasi ja laps tõsimeeli arvas, et ema tahab kuuse küljest küünla võtta ja …)

Kaire:
Minu just kaheseks saama hakkav tüdruk alles õppis uusi sõnu, ükskord tuli mu juurde kööki, piilus seelikusaba alt sisse ja näitas näpuga: “Põsed!” Issi sai palju naerda.

Pille:
Ise olen päris palju lapsi hoidnud, seega pärleid on päris palju olnud. Mäletan kui üks laps keda hoidsin, oli umbes kahe aastane ning tahtis minuga liivakasti mängima minna. Mõtles mõtles tükk aega ja lõpuks ütles, et tädi Pille, lähme prügikasti mängima. (Sõna liivakast ei tulnud lihtsalt meelde)

Kadi:
Tütar oli umbes 2- aastane. Mängis rahulikult, kui järsku vaatan, et laps närib miskit. Küsisin siis: ” Mis sul suus on?” Laps tegi suu lahti ja vastas: “Hambad!”
Teine oli umbes samal ajali. Kui ta rumalusi tegi, siis ma alati küsisin: ” Kus su kombed on?” Tema näitas vastuseks alati näpuga välisuksele.

Pille:
1a10k vana poiss leidis rinnahoidja. Tuli sellega emme juurde: “emme kiiver”

Anna-Kristiina:

Räägime lapsele, et laps ei ole rumal vaid teod, mis ta teeb, on rumalad. Paar päeva hiljem toob ta terrassile aiast terve trobikonna tigusid ja teatab: “Need on väga rumalad teod!”

Vaata veel laste ütlemisi SIIT!

Kui ka sinu peres on mõni naljakas lastega seotud ütlemine või lugu aset leidnud, siis pane see siia kirja ja tee sellega teistelgi tuju heaks!