Emad-isad, vanaemad-vanaisad on tihti kimbatuses, kumb on kasulikum teha - kas kinkeleping või testament. Mis on nende lepingute erinevused ja miks tuleks üht teisele eelistada, selgitab detailselt Priidu Pärna

Beebi sündis! See tähendab nii kulusid kui ka kingitusi ja soodustusi. Loe täpsemalt, kuskohast ja mida võid tänu lapse sünnile saada.

Kuigi Triinu ja Kristo üks laps sündis surnult, vastavad nad küsimusele, mitu last neil on, ikkagi kaks. „Elly Marii on ja jääb meie südamesse igaveseks,“ tõdeb Triin.

1. aprillist 2022. saabus kogu vanemahüvitise süsteemi suur reform, mille käigus praegune rasedus- ja sünnituspuhkus ja sünnitushüvitis liikusid sotsiaalkindlustusameti haldusesse, samuti oli hulk muudatusi ema ja isa jaotatava lapsehoolduspuhkuse vallas.

  • Kõik ema- ja isapuhkusest

  • Mis on kolm erinevat vanemahüvitist?

  • Info kõikidest hüvitistest ja toetustest - nii riiklikest kui maakondlikest

  • Lisa teenimisest vanemahüvitiste saamise ajal

  • Teine laps järjest

  • Uuendatud info alates 1. aprillist

Seadused on keerulised lugeda ja veelgi keerulisemad mõista. Perekonnaseadus puudutab meid aga kõiki. Kas sa ikka tead, mis õigused ja kohustused sul on, kui pole teise lapsevanemaga abielus või kui lahutate? Või mis saab sinu varast siis, kui sind enam pole?

29. septembril kiitis valitsus heaks eelnõu, mille kohaselt suurenevad lapsetoetused ning kerkib lasterikka pere toetuse vanusepiir. See toob kaasa hulga küsimusi, millele kõigile palusime Sotsiaalministeeriumil selgelt ja arusaadavalt vastata.

„Inimesed, kes te arvate, et teie suur karvane lemmik ei tee kärbselegi liiga...“ on murelik ema ahastuses. Tema tütart puresid eile õhtul naabri koerad, kelle kohta on nende pere juba varemgi korduvalt politseisse pöördunud. „Minu tütar on lõhki rebitud selliste „toredate ja ohutute kutsude“ poolt minu oma õue peal!“

„Abielus olles kujutasin ikka ette meie ideaalset väikest peret ja kuidas me oma traditsioone loome. Miski ei valmistanud mind ette päris tulevikuks,“ meenutab Sigrid

„Meil sündis esimene laps, kui ma olin 22. Abiellusime, kui olin 23. Seejärel saime teise, kolmanda ja neljanda lapse. Mulle öeldi, et see lugu on hukule määratud, aga mulle oli kõik ideaalne. Kuniks kõik muutus. Saabus eemaldumine, saabus valetamine, reetmine, saabusid varjamised...,“ alustab naine.

Jaga
Kommentaarid