See, millisele järeldusele uuringu läbiviijad jõudsid, peaks rõõmustama kõiki lastega naisi, kes püüavad pingutades leida tasakaalu oma koduse elu ja tööelu vahel.

Uuriti töötajate panust 30 aasta lõikes ja tulemused näitasid, et lastega naised ületavad produktiivsuselt kõvasti lastetuid naisi. Kusjuures kõige paremaid töötulemusi näitasid kahe lapsega emad. Sama näitaja kehtis ka meeste kohta. Kõige paremate tulemustega olid kahe lapse isad. Ühe lapse isade ja lastetute meeste tulemused olid aga sarnased.

Lühiajalise perioodi jooksul olid tulemused aga veidi erinevad. Väikeste laste emade puhul oli panuse maht ajutiselt pisut madalam, kuid kui kogu karjääri produktiivsust hinnata, siis laste kasvades suureneb emade panus hüppeliselt ja pikema perioodi lõikes on pereemade tööpanus teistest tunduvalt kõrgem. Samas, naised, kes olid üksikemad või said emaks enne 30-ndat eluaastat ei näidanud laste sirgudes nii järsku tootlikkuse kasvu, kuid olid siiski paremate tulemustega kui lastetud naised.

Täpsustuseks: uuring hõlmas naisi, kes olid haritud ja kelle töö oli keskmiselt või hästi tasustatud.

Ehk siis tööandjate seisukohast vaadates on selle uuringu tulemustele tuginedes kasulik palgata eelkõige püsisuhtes ja kahe lapsega pereemasid. Uuringute läbiviijate järeldus on, et naised, kes suudavad hallata oma igapäevast pereelu, mis nõuab suurepäraseid oskusi erinevates valdkondades, on samavõrra head ka oma tööülesannete lahendamisel. Multitasking ehk rööprähklemine on just pereemade jaoks kõige lihtsam, sest nad teevad seda oma koduses elus edukalt niikuinii.

Töötavate emade kohta tasuks muidugi teada ka seda: Kodus töötavate emade üllatavad saladused

Allikas: redbookmag.com