Päike pleegitab ning seetõttu tasub värviline pesu kuivama riputada pealelõunasel ajal varjulisemasse kohta. Hoopis vastupidine kehtib valgete linade kohtade — need tasub juba ennelõunal päikesevalgusesse kuivama tõsta.

Muide, pesunööri eest tasub ka hoolitseda, näiteks vahel puhastada, käia üle lapi ja puhastusvahendiga. Must pesunöör jätab koledad plekid. Sama kehtib ka pesupulkade kohta, mille metallosad roostetama kipuvad ja hakkavad riideid määrima.

Staatilise elektri teket riietele saab vähendada, kui esemed kuivatist suts varem välja võtta ehk mitte lasta päris läbi kuivada.

Elektri kokkuhoiu mõttes võib märjad riided alguses nöörile kuivama riputada ning hiljem lasta ka korraks kuivatist läbi.

Enne kui pesumasina täis laod, tõmba sirgeks varrukad ja püksisääred ning sulge lukud. Hiljem kergem triikida ja asjad näevad sirgemad välja.

Ihu vastu puutudes kipuvad pluuside kraeosad kergesti määrduma. Selleks, et see mustus kergemini välja saada, määri enne pesu, krae äärele šampooni.

Kui oled erivärvilised pesud kokku pannud ja mõni riideese on värvi saanud, siis ära lase sellel kuivada, vaid pane kohe uuesti pessu ning lisa kindlasti pesuvahendit ja valgendajat. Järgmine kord erivärvilist pesu pestes kasuta madalamat temperatuuri ja lisa masinasse spetsiaalne värvi ja mustust koguv lapike.

Kui riideesemel pole plekk välja läinud, siis kuivatisse teda panna ei maksa — põhjus selles, et kuivatusprotsess kinnistab pleki.

Juhul, kui plekiga riietusese on kuivatist läbi käinud, siis hoia seda 30 minutit lahuses, millesse on segatud võrdsetes osas vett ja vesinikku. Peale 30minutilist leotamist tuleb ese koheselt ära pesta.

Vaata ka tabelit!

Foto: Delfi