Rootsi

Rootsi, Stockholm

Rootsi pealinn Stockholm on perede seas populaarne eelkõige just lastesõbralike atraktsioonide poolest ning linnas on väga mugav ka käruga ringi seigelda. Külastage kogu perega kindlasti Djurgårdeni saart Stockholmis, kus ootavad teid lõbustuspark, vabaõhumuuseum ja jahisadam ning see kõik on keset rohelust. Külmal ajal tasub lastega näiteks muljetavaldavasse Vasa muuseumi minna.

Taani

Taani

Miskipärast unustatakse perekonnaga reisi planeerides Taani tihti ära. Tegemist on aga väga lastesõbraliku maaga. Ühistranspordi kasutamine on Kopenhaagenis väga mugavaks muudetud, mis võimaldab sujuvalt vaatamisväärsusi külastada. Kopenhaagenis on lastega palju teha. Tivoli Gardensis on teatrid, aiad ja palju lõbusõite, mis laste meelt lahutavad. Taanis tasuks lastega külastada kindlasti ka Odense ja Frederiksborgi lossi.

Austria

Austria Alpid

Austria pakub lastega peredele palju! Seal on maailma vanim lõbustuspark, soolakaevandused, maailma suurimad jääkoopad ja dinosauruste park. See tähendab, et Austria sobib tõesti igas vanuses lastele. Lumiste mäetippudeni võib gondliga sõita nii talvel kui ka suvel ning matkata või suusatada armastavatele peredele on Austria just parimaks reisisihtkohaks.

Austria loodus on erakordselt võluv igal aastaajal, turiste on kevadel ja sügisel küll vähem, kuid see võib olla selle kauni maa külastamisel vaid plussiks. Suhelda saab nii inglise kui ka saksa keeles.

Horvaatia

Horvaatia, Dubrovnik

Paljud ei tea veel, et Horvaatia on lapsesõbralik riik. Horvaatias väärtustatakse peresid, laste soovidega arvestatakse alati ja suhtluskultuur on euroopalik. Horvaatia rahvuspargid on igal aastaajal imelised ja rannikuäär on täis lastele mõeldud atraktsioonidega randu ning kauneid promenaade. Kuna maa on turismisihtkohana kiiresti populaarsust kogumas, siis parim aeg Horvaatia külastamiseks on juuni või september, mil ei ole liiga kuum ega massiliselt turiste. Kohalikud räägivad hästi nii inglise kui ka saksa keelt.

Holland

Holland, Eftelingi teemapark

Isegi kõige pisemad oskavad nautida Hollandi ilu. Hollandisse minnes on mõistlik osta Museumkaart, sest see pakub ligipääsu paljudesse kohtadesse ja tihti ei pea selle olemasolul ka tüütutes järjekordades ootama. Hollandis olles tasub koos lastega kindlasti muljetavaldavat Eftelingi teemaparki külastada. Vanemate lastega on aga põnev avastada Amsterdami, mis on täis huvitavaid söögikohti ja omapäraseid muuseume, ning samuti tasub rentida ratas, et sellega kohaliku kombel ringi seigelda. Autot ei peagi Hollandiga tutvudes tingimata kasutama, seal armastatakse pigem rattasõitu või ühistransporti, mis on efektiivne ja mugav viis ühest kohast teise liikumisel. Inglise keelt räägib enamik kohalikke.

Inglismaa

London, Harry Potteri tuur

Üks paljude perede lemmikreisisihtkohti on just Inglismaa ja selle pealinn London. Lasteaia- ja koolilaste jaoks Inglismaal atraktsioonidest puudust ei tule. Nad saavad käia Harry Potteri tuuril, sõita metrooga, tuuritada Londoni tuntud vaaterattal The London Eye ja pildistada Big Beni. Inglismaal, eriti Londonis, on nii palju ette võtta, et mõned tegevused tuleb ilmselt isegi järgmiseks reisiks jätta. Ühistransport on efektiivne ja kohalikud sõbralikud.

Itaalia

Itaalia, Veneetsia

Itaalia on paljude perede jaoks just see riik, kuhu alati hea meelega tagasi minnakse. Ainulaadne Colosseum avaldab muljet igas vanuses seiklejatele ja pakub võimalust end lausa gladiaatorina tunda. Ära unusta lastega ka võimsa arhitektuuriga Spanish Stepse külastamast – seda muidugi juhul, kui nad on valmis natuke ronima. Itaalias on ka parim pitsa ja kõikvõimalike huvitavate maitsetega gelato! Veneetsia gondlisõit ja karnevalimaskid jäävad lastele kindlasti kauaks meelde.

Belgia

Belgia, Brüssel

Kuidas saaksid pered seda vahvlite poolest tuntud maad mitte armastada? Belgia on teiste Euroopa riikidega võrreldes küllaltki väike, aga selle teeb tasa riigi kultuur ja imelised toidud. Perega võite külastada Brüsselit, et vaadata Grand Place’i või osta koomikseid Tintin Boutique’ist. Belgiasse võib minna kasvõi selleks, et külastada šokolaadi- ja friikartulimuuseumi.

Hispaania

Hispaania, Barcelona

Hispaania ei ole ainult täiskasvanutele, vaid Hispaanial on põnev ajalugu ja seal on üksjagu avastamist lastelegi. Paljud linnapargid ja rannad on ideaalsed ka lihtsalt lõõgastumiseks. Barcelona on eriti huvitav just selles vanuses lastele, kes oskavad juba arhitektuuri eripärasid märgata. Võimsa elamuse jätavad Sevilla Reales Alcázaresi lossi ja Barcelona erakordse katedraali Sagrada Família ilu. Tänu kiirele rongiühendusele võtab ühest kohast teise liikumine vähe aega ja on küllalt mugav. Inglise keelegagi saab kenasti hakkama.

Saksamaa

Saksamaa, Berliini jõuluturg

Üks peamisi põhjuseid, mis Saksamaa peale vaatamisväärsuste heaks reisisihtkohaks muudab, on väga taskukohane ühistransport. See tähendab, et autorendilt saab omajagu raha säästa, kuid siiski mugavalt ringi seigelda. Paljud inimesed räägivad inglise keelt ja aitavad turistidel end alati mõnusalt tunda.

Talvekuudel on Saksamaal lastega eriti põnev, sest siis saab külastada meeldejäävat Berliini jõuluturgu.

Prantsusmaa

Prantsusmaa, Pariis

Prantsusmaa on põhjusega Euroopa üks populaarsemaid reisisihtkohti. Nii lastele kui ka täiskasvanutele pakub põnevust Eiffeli torni avastamine ja Pariisi kohvikute külastamine. Rahvuslikus loodusajaloomuuseumis ja Pariisi katakombideski on palju vaatamist. Võimalusel tasub perega rentida auto, et uudistada ka imelisi linnakesi, nagu Nice ja Colmar!

Kui aga soovid puhata vaid kahekesi, siis vaata SIIA!

Jaga
Kommentaarid