KOGU PERE KOKKAB | Nädalavahetuse kiired ja hõrgud vokiroad
Mis see vokk üldse on? Koduses mõistes ehk lihtsalt üks pisut tulisem roog, mis jõuab ühele pannile kokku, valmib kiirelt, on värske ja värvikas. Maitseandjaiks kodumaine sibul-küüslauk, veidi ingverit ja tšillit. Sojakastet, seesamiõli ja mõni terav tšillisoust – neist on rohkem kui küll. Aedviljadest on väga head tavaline kapsas ja porgand. Katsetame!

Magushapu kanavokk
Neljale
Lastele magushapu maitse meeldib ja võimalik, et see meelitab nad ka rohkem rohelist sööma. Loomulikult võid selle toidu kõrvale klassikaliselt riisi pakkuda, aga tegelikult selleks vajadust pole. Nagu soe salat oleks see vokk. Katseta!
300 g kanafileed
3 küüslauguküünt
1 paprika
1 porgand
pool brokolit
pool suvikõrvitsat
1 tšillikaun
magushaput tšillikastet
pisike purk ananassikompotti
praadimiseks õli
soola-pipart
Lõika kõik koostisosad suupärasteks tükkideks. Aja vokkpann kuumaks, pane sinna õli ja küüslaugutükid. Nüüd lisa kanatükid ja anna korralikult kuuma. Maitsesta kana soola-pipraga. Viska tükeldatud tšilli ja aedviljad ka pannile ja prae kiirelt läbi, nii et kõik jääb mõnusalt krõmps. Lõpuks lisa sorts tšillikastet, ananassikompott ja vajaduse korral pisut soola ning sega. Söö kohe!