Vaja läheb: banaani, piima või mandlipiima, suhkrustamata mustikaid, kiirkaerahelbeid, mett või vahtrasiirupit, kaneeli ja soovi korral veidi soola.

Valmistamine: lisa kõik koostisosad blenderisse ning püreesta kuni smuuti on valmis. Et joogil veelgi värskendav mõju oleks, pane mustikad või banaan eelneval päeval sügavkülma. Asu nautima!

2. Maapähklivõiga pitad


Vaja läheb: maapähklivõid, kaneeli ja soovi korral muskaatpähkeleid, poolikuid täistera pitataskuid, õuna ja banaani.

Valmistamine: sega maapähklivõi väikses kausis kaneeli ja pähklitega ning määri pita tasku sisemistele külgedele, täida tasku viilutatud õunte ja banaanidega. Asu nautima!

3. Mini paprikapitsad

Vaja läheb: paprikat, õli, soola ja pipart, pitsakastet/tomatipastat, mozarella ja/või parmesani juustu, vorsti või sinki ning peterselli.

Valmistamine: pane ahi soojenema umbes 200 kraadi peale, lõika paprikad pooleks, määri kokku õliga, maitsesta soola ja pipraga. Määri lusikaga paprikale pitsakastet, raputa peale juust ning lisa vorst või sink. Küpseta paprikat 10 kuni 12 minutit või seni kuni paprika on küpsenud ja juust sulanud. Enne serveerimist raputa peale petersell. Asu nautima!

4. Maasika- ja laimismuuti


Vaja läheb: maasikajogurtit, piima, laimi, mett, kaneeli, maasikaid

Valmistamine: lisa kõik koostisosad blenderisse ning püreesta kuni ühtlase smuutini. Kaunista klaas maasika viiluga. Asu nautima!

5. Kana- ja avokaadorullid


Vaja läheb: avokaadot, laimi, küpsetatud ja rebitud kanaliha, paprikat, punast sibulat, meelepärast riivitud juustu, hapukoort, murulauku ja tortillasid.

Valmistamine: püreesta avokaado väikses kausis ning lisa veidi laimimahla, sega juurde ülejäänud koostisosad ning määri ühtlaselt tortilladele. Keera tortilla rulli ning lõika ühtlasteks viiludeks. Asu nautima!

6. Key Lime Pie pallid

Vaja läheb: pehmet toorjuustu, kondenspiima, kreekereid või küpsiseid, laimi, soola, kaneeli ja tuhksuhkrut.

Valmistamine: pane kõik koostisosad peale suhkru kaussi või blenderisse ning püreesta kuni ühtlase massini. Veereta taignast väiksed pallid ja kata ühtlaselt tuhksuhkruga. Hoia palle vähemalt 30 minutit külmkapist. Pikemaks hoiustamiseks pane küpsiste vahele küpsetuspaber.

Allikad: Taste of Home ja Delish

Jaga
Kommentaarid