2. Magamistuba võiks olla hästi õhutatud. Hoia uksed ja aknad lahti nii palju kui vähegi võimalik.

3. Täida tühjad plastikust pudelid kraaniveega ning pane need sügavkülma. Hiljem jaota need magamise ajaks tuppa laiali. See aitab temperatuuri all hoida.

4. Lapse magamistuppa peaks paistma nii vähe päikesevalgust kui võimalik. Hoia võimalusel ka päeval kardinad ees või siis tõmba need vähemalt juba mõni tund enne magamaminekut ette.

5. Pane magamise ajaks toa erinevatesse kohtadesse jaheda veega niiskeks tehtud käterätikud.

6. Tee beebile enne und vanni. Vesi võiks olla harjumuspärasest veidikene jahedam ja vanniaeg pisut pikem. Nii jõuab pisike kuumast päevast maha jahtuda.

7. Ära pane beebile pärast vanni ja enne und kreemi, sest see muudab naha soojemaks ja paneb kleepuma.

8. Pisikese riietus võiks magamise ajal olla täielikult looduslikust ja hingavast materjalist nagu näiteks puuvill või meriino. Väldi polüestrist tooteid - need panevad lapse higistama ja võivad soodustada ülekuumenemist.

9. Kuigi see võib tunduda hea lahendus, ei tasu beebit ööseks magama panna vaid mähkmetes. See võib nende jaoks uinumist raskemaks muuta. Enamus täiskasvanuidki võtab kuumaga ikkagi kasvõi õhukese lina peale. Lisaks tuleb arvestada temperatuuri kõikumist - öösel võib lapsel lausa külm hakata, kui tal midagi peal pole. Hea lahendus ongi näiteks looduslikust materjalist magamiskotike.

10. Kuumalaine ajal võiks loobuda voodis veekindlate linade kasutamisest. Neis sisalduv plastik hoiab sooja ja võib aidata kaasa beebi ülekuumenemisele.

11. Osa lasteriiete tootjaid pakub magamiskotikesi, mis on alt avatud. Nii saab beebi selleks ettenähtud avadest jalad välja pista. Sel moel on magamine mõnusam ja jalgade kaudu jõuab kehasse piisavalt jahedust.

12. Beebi magamistoas võiks kindlasti olla kraadiklaas, millelt jälgida temperatuuri ja selle muutumist, et vajadusel riideid vähemaks võtta või siis jälle juurde panna, kui öine õhk külmaks kisub.

13. Kuumade ilmadega tuleks öösel kindlasti kontrollida, ega beebil palav ei ole. Kui nahk punetab, võib tal kuum olla ja riideid tuleks vähemaks võtta. Beebi temperatuuri on käega hea kontrollida kõhult, seljalt või kaelalt.

14. Kuumade ilmadega võib ka muidu öö läbi magav beebi ärgata ja süüa nõuda, kuna palavaga tekib tal janu. Neid einepause võiks talle kindlasti võimaldada.

Allikas: Snugbags.com

Jaga
Kommentaarid