1. Kurdad oma emale

See muudab su ema arvamust sinu abikaasast halvemaks, mis tähendab, et võib-olla tunned end korraks vabamalt, kuid üldjoontes kahjustab see suhet, sest olete oma probleemidesse lisanud kolmanda osapoole, kelle on olukorrast puudulik info. Kui esile peaks kerkima tüli, siis selle asemel, et tormata ema juurde, meenuta oma abikaasa häid külgi ja mõtle kolmele põhjusele, miks oma abikaasat armastad. See meelestab sind positiivselt ja suudad näha probleeme selge mõistusega.

2. Tood esile varasemad tülid

Jäta minevik ja keskendu olevikule. Pole mõtet vaielda lahendatud probleemide või vanade tülide üle, see takistab sul olukorda selge pilguga vaadata.

3. Naeruvääristad oma partneri probleeme

Mitte kunagi ei tasu mõelda oma abikaasa probleeme tühiseks, olenemata nende suurusest. Kui mees või naine toob esile murekoha, siis järelikult on see piisavalt oluline, et väärib mainimist. Kuula oma kaasat ja proovige probleemile leida koos mõistlik lahendus.

4. Võrdled oma kaasat kellegi teisega

Sellest peaksid igal juhul hoiduma. See viib ainult suuremate tülideni ja teeb kaasale veelgi rohkem haiget. Iga inimene on erinev.

5. Süüdistad enda probleemides kedagi teist

Lihtne on muutuda ründavaks ja hakata süüdistama kedagi teist. Terves abielus sõltub aga palju ka sinust endast, kui asi puutub probleemide lahendamisse. Abielus olete üks meeskond, mis tähendab, et muresid lahedate koos. Kui abielukriis on aga väga tõsine, siis tasub nii teie endi kui laste turvalisuse huvides lahutada.

Viis asja, mida suhtes kindlasti teha võiksid

1. Küsi endalt, kas sinu abielust väärib pisikenegi osa päästmist

Psühholoogi sõnul suudavad kriisis paarid abielu taas üles ehitada, kui sellest väike osa on päästmist väärt. See annab põhjuse millegi suhtes ühiselt pingutada ja hoida sidet. Niisiis kui tunned, et sinu ja su abikaasa vahel on midagi positiivset veel alles, siis ära torma lahutuspabereid hankima, vaid külastage suhteterapeuti.

2. Selgita välja, millised on sinu abikaasa rahuldamata jäänud vajadused

See on üks peamisi asju, mis lööb kõikuma ka tugeva abielu. Küsi oma abikaasalt, millised on tema rahuldamata jäänud vajadused/soovid teie abielus, kuid ära tee seda kaitsva või ründava hoiakuga. Oluline on oma abikaasat rahulikult kuulata ja talle mitte kohe vastu vaielda või ennast esimese asjana õigustama hakata.

3. Puuduta oma abikaasat

Tõenäoliselt on see viimane asi, mida soovid teha, kui abielu on läinud vett vedama, kuid samas on puudutusel märkimisväärselt hea mõju. Psühholoogi sõnul võib abikaasa puudutamine tunduda alguses robotlik, ent aja jooksul tundub see taas loomulik ja tore. Näiteks kallista oma abikaasat, kui ta saabub töölt või hoia tema kätt, kui vaatate televiisorit. Esialgu tundub see võib-olla veidi pealesurutud, ent hiljem tundub loomulik.

4. Küsi teistelt suhtekriisi läbielanud paaridelt, mida nemad tegid abielu parandamiseks

Olulised pole mitte ainult suhtespetsialistide nõuanded, vaid pealtnäha täiuslike paaride omad. Suhespetsialisti sõnul on ka ideaalsetel abielupaaridel olnud raskeid aegu ja võib-olla sinu omadele sarnaseidki. Põhjus, miks nende suhe võib tunduda nüüdseks ideaalne, peitub sarnastes raskustes, millest nad on koos välja tulnud. Võiksid meeles pidada, et abielu areneb aja jooksul ja päev korraga.

5. Keskendu sellele, mida saad oma abielu heaks teha

Sa ei saa kontrollida oma kaasa reaktsioone, kuid enda omi saad. Püüd kontrollida kaaslase käitumist tekitab ainult suuremat tüli. Ajaks, mil abielupaar jõuab suhteteraapiasse, on mõlemal abikaasal terve nimekiri etteheiteid, mida teine valesti teeb. Niisiis keskendu sellele, mida saad ise paremaks muuta ja ära proovi kontrollida teist inimest.

Allikas: familyshare.com

Jaga
Kommentaarid