Mu päev koosneb niigi kõikvõimalikest erinevatest tegevustest ja mul ei ole enam kuskilt lisakäsi hankida. UE kõht käib väga hästi läbi ja ma ei soovi iga päev veel mingeid mähkmeid pesema hakata, panna kuivama, voltida ja muud jama. (Esimestel kuudel oleksin ma pidanud mähkmete pesu tegema isegi 1-3 korda päevas) Lisaks mõtle sellele vee- ja elektrikulule. Ma arvan, et esimestel kuudel oleksin ma vett ja elektrit nende pesemistega kulutanud sama palju, kui praeguse 8.kuuga.

Kodust lahkumine

Kas sa kujutad ette, et istud oma lapsega vanalinnas kohvikus ja järsku jääb su laps tõsiseks, punnitab ning tore - kõht on veel lahti ka. Sul endal on just mõnus maitsev ekleer pooleli... Mine nüüd leia koht, kus sa teed puhtaks nii mähkmed kui lapse, paned uued ja istu tagasi oma mõnusat ekleeri lõpetama. Ühekordsete mähkmetega on koduvälistes tingimustes kogu see vahetusprotsess kergem ja puhtam.

Hais

Kemikaalid, šmemikaalid... Meil on väga vedanud, et UE on lööbe vaba ja tänu sellele ma naudin seda praktiliselt haisuvaba ühekordset mähet, mille ma vahetan uue ja puhta vastu.

Ma ei taha

Miks ma peaksin vabatahtlikult tegema oma elu keerulisemaks? Ma saan aru, et ma aitan kaasa mähkmemägede tekkele ja ma ei aita säilitada loodust. Elu Maa peal hävineb tänu minu kasutatud mähkmetele ja mida veel, aga mulle väga väga meeldivad need Pampersid. Just praegu tegeleb kõrval ruumis Muel mähkmevahetusega. Läksin appi ja vaatasin seda kakast mähet (millele ma lisasin omakorda veel juurde kohutavad niisked salvrätikud) ja küsisin Muelilt, et: "Noh, viitsiksid nüüd selle sita siit maha kraapida ja pükse pesema hakata?" Mis te arvate, kuidas ta reageeris?

UE on praeguseks juba pea aastane ja ausalt öeldes ei ole meie ühekordsete mähkmete kasutus liiga suur või kulukas. Võid nüüd öelda, et seda enam võiks ju siis kasutada riidest mähet... aga endiselt kehtivad minu jaoks need ülal asetsevad punktid. Me käime UEga neli korda nädalas trennis pluss muud liikumised ja kui see üks kangem häda tal peaks peale tulema, siis ma ei taha sellel ajal olla kuskil trammis ja hakata linnas otsima kohta, kus on võimalik jageleda kogu selle riidest mähkme saagaga. Ühekordsetega ma leian esimese teele jääva tualeti (milline see iganes ka poleks) ja ma saan kiirelt asjad korda aetud.

Proovime õpetada UEd nii pea kui võimalik potil käima ja laseme lapse pepul üldse võimalikult palju ilma kateteta olla.

8 muud viisi, kuidas aitad Maad hoida:

  • Vee kasutus
  • Taaskasutus
  • Ära osta kilekotti
  • Istuta puu
  • Kasuta vähem autot
  • Kustuta tuled, kui sa tuba ei kasuta
  • DIY ehk TEE ISE
  • Eelista kodumaist


Allikas: UUS ELU, vaata ka: momzone.ee

Jaga
Kommentaarid