Mari tundis, et ta kuueaastane laps on kooliks valmis, kuid ühiskonda kuulates toimis oma südame vastu (loe siit). Andekuse uurija ja edendaja ütleb aga – ära lase lapsel oodata! Kadi nägi, et ta lapse kõne ei arene päris nii, kui peaks. Ometi jäi ta ootama (loe siit). Logopeed palub – ärge oodake!

Teadmine ja teadvustamine ei tee asja suuremaks.

Varem pöörduda on alati parem. Kui emasüda ei ole päris rahul, siis hea on targematelt uurida. „Mõnikord piisab ühest kohtumisest, et olukorrast aru saada ja vajalikud lahendused leida. Või siis lihtsalt mõista, et muretsemiseks ei olegi põhjust,“ ütleb pereterapeut Angela Aljas. Temagi kutsub lapsevanemaid üles mitte ootama, kui kodurahu on laste tülidest rikutud (loe siit).

Ootamisega on see tobe asi, et õige hetk tegutsemiseks võib märkamatult mööda lipsata. Või kui midagi on valesti, kipub see ajas süvenema. Lisada siia võrrandisse veel lõputud järjekorrad, mida sageli spetsialisti poole pöördumiseks peab ootama, ja näedki – mida varem anomaaliale jälile jõuad, seda kiiremini saab laps abi. Olgu selleks abiks siis parem ja mõtestatum tugi sinult endalt või teraapia ja ravi asjatundjalt. Teadmine ja teadvustamine ei tee kunagi asja suuremaks, kui see juba on. See ainult annab aega ja võimalusi.

Pere ja Kodu kutsub sind vanemluse konverentsile

27. augustil toimub esmakordselt Pere ja Kodu vanemluse konverents. Sul on võimalus näha, kuulda ja saada osa meie teemadest reaalajas – kuulata ja rääkida kaasa. Konverentsil võtavad sõna lapsevanemad ja armastatud spetsialistid, et jagada oma teadmisi ja kogemuslugusid, inspireerivad sind nii beebi, väikelapse kui ka koolijütsi kasvatamisel. Vaata täpsemalt: perejakodu.ee/konverents

Jaga
Kommentaarid