Millest uues rasedusele keskenduvas erinumbris veel juttu tuleb?

Teele Viira: soovin sünnitada kodus, aga mind hoiavad tagasi teiste inimeste hirmud

“Ma tahan elust sügavamalt mõelda. Iga päev keedan ikka putru ja olen tavaline inimene, aga ma tahan, et mu elul oleks ka laiem mõte – kuidas olla parem ja kuidas oma elu paremaks teha. Miks ma olen siia ilma loodud?” mõtiskleb lauljatar Teele Viira ajakirja 9 Kuud kaaneloos.

Liina Randpere avameelselt: kokku 31 raseduskuu hulgast on mul keeruline leida asju, mis mulle meeldiks

"Ajakirjadest loeme raseduse kohta kui maagilisest ajast, mil naine on kui õide puhkenud. Mõte iseenesest on ju ilus, kuid usun, et enamik naisi, kes on lapseootuse kas või kord läbi teinud, sellega sajaprotsendiliselt ei nõustu. Ja ei ole ka mina siin erand. Just seetõttu otsustasin nüüd rasedusest kirjutada täiesti ausalt. Usun, et paljudele pakub see äratundmisi.

Ema avameelselt planeerimata rasedusest: mulle öeldi ikka, et ma ei peaks neid ridu ehk kirjutama, kartuses sellele vaesele lapsele tulevikus liiga teha

"Ma olin ka varem rasedusteste käes hoides nutnud. Valanud õnnepisaraid positiivsete ja pettumuspisaraid negatiivsete testide pärast. Ent seekord oli kõik teisiti. Nüüd nutsin ma hirmust, teadmatusest ja ärevusest," räägib ajakirjas 9 Kuud Britt oma neljanda lapse ootusega kaasnenud tunnetest.

Kolm kuud pärast sünnitust taas rasedaks: nutsin raseduse alguses väga palju, nii raske oli!

“Tajusin uue lapseootusega, et kõik mu hormoonid olid täiesti sassis. Eelmisest rasedusest oli ju möödas vaid kolm kuud, ma polnud jõudnud korralikult taastuda” meenutab Anette.

Ema liigutav kiri: ma tean lõpuks, mida tähendab tingimusteta armastus! Tean, et ma ei pea midagi kartma, sest ma õpin sinuga koos

"Alles nüüd ma tean, mida tähendab tingimusteta armastus! Armastus oma lapse vastu. Tean, et ma ei pea midagi kartma, sest ma õpin sinuga koos. Nii nagu mina õpin tundma sind, õpid sina tundma mind..."

Rase ja kütkestav! Või kas ikka on? Kahe ema avameelsed lood rasedusaegse kehaga leppimisest ja nautimisest

Osa naisi tunneb rasedussära alates kahe triibu nägemisest rasedustestil kuni raseduse lõpuni välja, samas kui teine osa oma keha sel ajal kohe kuidagi aktsepteerida ei suuda. Kuidas jääda oma kehaga sõbraks?

Ema innustab: ei ole tarvis raseduse pärast oma seniseid tegemisi lõpetada ega jalgu diivanile visates selle lõppu oodata

“Rasedusaegsed treeningud andsid mulle rahu hetkedel, mil kõik muu pea kohal kokku lõi,” meenutab oma esimest rasedust Kirsti. Nüüd ootab ta oma teist beebit ja on selles suhtes veelgi enesekindlam.

Miks mul kogu aeg küll nii paha on?

Just nii võid kasvavat kõhukest silitades ohata. Kuigi rasedus pole haigus, siis mitmete haiguste ja halva enesetunde risk suureneb sel ajal küll. Mis see kõik on, mis su olemise kehvaks teeb?

Kas mu kõhubeebiga on ikka kõik hästi? Kui süda ei anna rahu, siis nendest uuringutega saad meelerahu

Normaalselt kulgeva rasedusega tehakse sulle kaks ultraheli­uuringut, OSCAR-test esimesel trimestril ja looteanatoomia teisel. Kui soovid oma kõhubeebit sagedamini näha või närivad sind muud kahtlused, on rasedatele rohkelt uuringuid, mida ­haigekassa ei toeta, ent ise saad soovi korral tellida.

Rasedus ei tähenda retuuse ja XXL särke: paki oma ümar kõht kaunilt ja stiilselt!

Küll on lust tänapäeval rase olla! Ka suure kõhu saad mugavatesse ja stiilsetesse riietesse sättida. Täiesti adekvaatne põhjus väike ostuõhtu ette võtta.

Inspiratsiooni | 7 asja, millele tuleks beebipidu plaanides kindlasti mõelda

Ameerikas populaarne beebipidu ehk baby­shower kogub aina tuure ka ­Eestis. Selle peo kingivad ­sulle tavaliselt sõbrannad. “Unusta” see artikkel nende ­vaatevälja või jaga midagi vihjamata ja las nad ammutavad ideid!

Beebiemmede krüptokeele sõnastik: esmakordselt beebigruppi sattudes tahaks küsida WTF on SSS ja BFF?

Rasedate gruppidega liitudes taipad äkki, et kõik räägivad mingis kummalises ja jusktkui krüpteeritud keeles kahe ja kolmetäheliste lühenditega. Aru sa neist midagi ei saa, ent küsida ka ei julge.

12 rasedusaegset müüti ja tegelikkus: kas käed üle pea on ohtlik ja seks teeb beebile liiga?

Ole valmis, et rasedana saad ümbritsevatelt kuulma rohkelt manitsusi, mida sa tohid ja mida mitte, milline su beebi saab olema või kui raskeks osutub sünnitus. Osa neist juttudest paneb sind kulmu kortsutama, osa muigama ja osa hoopis muretsema. Heidame valgust rasedusteemalistele müütidele!

Pregoskoop ja beebiskoop: milline rase sa oled, millest lähedased teadma peaksid ja mida su kõhuelanik saabudes enin naudib?

Rasedus ja möllavad hormoonid võimendavad iga sodiaagi­märgi omadusi – milline rase sa horoskoobi järgi oled? Ja millist tähemärgi­beebit sa oma naba taga kasvatad? Liiga tõsiselt ei tasu soovitusi võtta, ent vahvat meelelahutust pakuvad need küll!

11 soovitust tulevasele isale: kuidas möllavate hormoonidega naisega sel keerulisel ajal hakkama saada ja teda toetada?

Ema tunneb enda sees uue elu kasvamist üsna algusest peale ja pidevalt, ent isale annab sellest märku vaid tujutsev ja kõhuümbermõõtu kasvatav kaaslane. Kuidas naisega sel keerulisel ajal hakkama saada ja kuidas teda toetada?

Kas oled beebi sünniks valmis? Siin on nõuandeid, kuidas seda teha, kui veel kahtled

Kümme, üheksa, kaheksa, seitse, kuus, viis... vaid mõni nädal on veel jäänud. Kas oled finaaliks valmis? Hinga nüüd rahulikult sisse ja välja. Peagi ta saabub!

Aeg pakkida haiglakott? Aga mida sinna panna?

Loed päevi sünnitus­tähtajani? Paar nädalat enne määratud päeva on hea aeg vaadata üle, mida sünnitusmajja kaasa võtta. Liigsel pakkimisel pole mõtet, kuid piisav mugavus paariks päevaks haiglas võiks koti sisuga olla siiski tagatud.

Ta pööras end 35. nädalal tuharseisu | Ema: ma ei olnud sellise lõpptulemusega üldse arvestanud ja see tekitas ärevust

“Ämmaemandal oli terve nimekiri põhjuseid, miks ma loomulikul teel sünnitada ei saa. Muidugi tekitas see minus ärevust!” meenutab Silva. Tema kõhubeebi otsustas end veel kuu enne sünnitust tuharseisu keerata.

Jaga
Kommentaarid