08.05.2022, 12:45
Pirukapidu - viis mõnusat retsepti emadepäevaks!
Maitsvad pirukad on eriti nämmad värskena pühapäeval lõunasöögiks, aga ka soojendatuna argiõhtul kiireks kõhutäieks. Nutikamad pistavad veel moonipalmiku viilud küpsetuspaberiga kihiti sügavkülmikusse, et koduseid tervislikke magusavarusid täiendada. Kui kutsud ka lapsed küpsetama, siis aasta-kahe pärast üllatavad nad sind emade-isadepäeval ehk juba päriselt enda tehtud pirukaga.
FOTO:
Moonipalmik
Umbes 1 kg stritslit (kaheksale kuni kümnele)
Kuuese Uku-Robini sõnul on “see nii hea, et ei suuda söömist lõpetada”. See palmik on tõesti ebareaalselt maitsev.
- 25 g pärmi
- 1 sl tavalist suhkrut
- 550 g valget speltajahu
- 250 ml piima
- 100 ml agaavisiirupit
- 150 g võid
- 1 muna
- 1 tl vanillsuhkrut
- soola
- veidi jahu rullimiseks
- määrimiseks 1 muna ja 10 ml piima
Täidis:
Oled juba tellija?